EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Za duži vek vašeg laptopa

Prosečan vek laptopa je četiri godine. Ali ukoliko ga redovno servisirate i primenite neki od naših saveta jednom nedeljno, računar će vas služiti bar dve godine duže.

Jednom nedeljno odvojite pet minuta za održavanje vašeg laptopa. Ne samo što će vaš računar biti ispravan, nego mu time i produžavate vek.

* Osnovno pravilo je da na vašem laptopu podesite parametre za uštedu energije. Počev od osvetljenosti ekrana, koji će se odmah odraziti na znatno duže trajanje baterije.

* Opcije da kada niste pri računaru, on nakon određenog perioda odlazi u sistem uspavanosti ili pripravnosti trebalo bi obavezno da aktivirate, jer takođe dorinosi dužem trajanju baterije.

* Održavajte kontakt baterije čistim, da bi se energija priliko punjenja isporučivala što efikasnije. Uz pomoć malo vate i alkohola vaš laptop će zasijati kao kada ste ga kupili.

* Litijum jonske baterije mogu da se prazne delimično i pune se bez problema. Stare nikl baterije trebalo bi isprazniti do kraja, pa tek onda puniti. Ako niste sigurni koju vrstu baterije vi imate, ova vrsta informacije ispisana je na njoj.

* Potrudite se da dok koristite laptop, otvor za ventilaciju, odnosno hlađenje bude slobodan. Na taj način njegova efikasnost se povećava, ali i vek trajanja baterije.

* Pre odlaska na put, laptop stavite na hladno mesto i pokrite ga da prašina ne bi upadala u sve priključke.

* Isključite bežičnu mrežu kada vam ne treba.

* Jednom nedeljno očistite hard disk specijalnim sredstvom za tu namenu.

* Redovno ažurirajte softver i proverite da li koristite antivirusne programe koji će vas zaštiti dok surfujete netom.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije