EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Uticaj eteričnih ulja na zdravlje

Limun, lavanda i vanila ne samo da dobro mirišu, nego i pozitivno utiču na telo.

Aromaterapija je uz mirisne lampe, opuštajuće kupke i ulja za masažu odavno ušla u naše stanove. Ali kako se najbolje koristi snaga mirisa? Koji miris ima kakvo dejstvo? I mogu li eterična ulja da budu i štetna?

Bečki pulmolog Volfgang Šteflič otkriva da posotji 100 različitih vrsta eteričnih ulja sa najrazličitijim dejstvima, što je nedvosmisleno dokazano u hiljadama studijama. Ona pomažu protiv nesanice, komaraca, gripa ili stomačno-crevnih oboljenja. Sastojci eteričnih ulja su veoma mali i brzi i tako u telu mogu brzo da razviju svoje dejstvo. Bečki pulmolog savetuje da pri kupovini obratite pažnju pre svega na kvalitet. Neka vas posavetuju u apoteci ili u bio prodavnici. Ulja bi uvek trebalo štedljivo da se koriste, a nerazblažena mogu da iritiraju kožu. I ispitajte da li ste kojim slučajem alergični.

Kvalitet kod eteričnih ulja je veoma važan, jer pojam eterično ulje nije zaštićen i zato ne postoji garancija za kvalitet. Oznaka bi trebalo da sadrži i latinsko ime biljke, korišćeni deo biljke, zemlju porekla i postupak izrade. 100-postotna prirodna eterična ulja se prave destilacijom vodenom parom ili hladnim ceđenjem. Izaberite proizvode iz organskog uzgoja.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije