EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

U kojoj zemlji se turisti najviše ugoje?

Ne želite da se ugojite na odmoru? Onda nikako ne putujte u Ameriku, jer oni koji odu tamo na odmor ugoje se gotovo četiri kilograma za dve nedelje, otkriva najnovije istraživanje.

Foto: Beta

Na turističkoj mapi zemalja u kojima se turisti najviše ugoje SAD drži uverljivo prvo mesto. Tokom dvonedeljnog odmora većina ljudi tamo se ugoji više od tri kilograma.

Na drugom mestu su Karibi, a slede Francuska i Italija. Grčka je zauzela peto mesto.

Najnovije britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkriva da je Amerika kobna za vitku liniju jer tamošnji restorani nude ogromne porcije, a i grickalice su svuda prisutne.

Ispitanici su tokom istraživanja odgovarali na pitanja o svojim prehrambenim navikama na godišnjem odmoru. Otkriveno je da se četvoro od deset ispitanika redovno ugoji na odmoru, a najviše njih dobije oko dva kilograma.

A šta je najviše krivo za gojenje? Anketirani u prvom redu navode velike porcije, koje su posebno prisutne u Americi. Takođe smatraju da debljanju doprinosi i alkohol koji je za većinu sastavni deo letovanja.

Vitkoj liniji ne pomaže ni preterano izležavanje koje na odmoru mnogi praktikuju.

Izvor: B92 (T-PORTAL.HR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije