EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Telefon za dinar obavezuje korisnika

Da li postoji mogućnost da postpejd korisnici promene tarifu nekoliko meseci posle potpisivanja ugovora ukoliko shvate da im treba više besplatnih minuta ili poruka ili shvate da su se preračunali pa im je potrebno manje? Koliko postpejd korisnike košta promena tarife i koliko to plaća neko ko želi da pređe iz niže u višu, a koliko neko ko bi da iz više pređe u nižu tarifu.

Postpejd korisnici koji su pod ugovornom obavezom mogu zatražiti promenu tarifnog profila na više načina: pozivanjem govornog automata 064/788 sa broja čiji se tarifni profil menja, pozivanjem kontakt centra 064/789 ili u nekoj od poslovnica MTS-a. Nakon podnošenja zahteva, tarifni profil će biti promenjen prvog u narednom mesecu. Prva promena je besplatna, a svaka naredna se naplaćuje 51,68 dinara (sa PDV-om) uz naredni mesečni račun.

Prelazak na tarifni profil sa nižom mesečnom pretplatom ne može da se odobri samo kada je korisnik pod ugovornom obavezom, odnosno u slučajevima kada je uz postpejd tarifni profil kupio i mobilni telefon po posebnim, povlašćenim cenama ili je u sklopu neke promocije zaključio ugovor sa minimalnim trajanjem.

Ako korisnik nije potpisao ugovor sa minimalnim trajanjem, nema ograničenja u izboru tarifnog profila – može da promeni tarifni profil na drugi sa većom ili manjom pretplatom prema njegovoj novoj potrebi.

Ukoliko korisnik telefon češće koristi za razgovore ili šalje više SMS poruka, može da se desi da nije neophodno da promeni tarifni profil pošto su uz pojedine tarifne profile dostupni i specijalni tarifni dodaci (Dodaj SMS, Dodaj mt:s, Dodaj data) koji se mogu aktivirati pozivom broj 064/789, u poslovnici ili putem MTS vodiča besplatnim pozivom na kratak broj #797*.

Postpejd tarife su bazirane na fiksnoj nadoknadi koju korisnik plaća, a za uzvrat dobija paket besplatnog sadržaja (besplatne minute za razgovor, SMS poruke, megabajte za prenos podataka). Da bi korisnicima pomogli u izboru tarife, u svakoj Vipovoj radnji na raspolaganju su im kompetentni i ljubazni savetnici za prodaju, a na Internet adresi www.vipmobile.rs postavljen je virtuelni program „Tarifni savetnik” koji nakon jednostavnog unošenja podataka o trenutnoj potrošnji predlaže optimalni paket za tog korisnika.

Ukoliko se, nakon određenog perioda, korisnikove potrebe i navike promene, on jednostavno i brzo može da promeni tarifu pozivanjem Korisničkog servisa ili odlaskom u Vip radnju. Ako korisnik želi da se prebaci sa niže na višu tarifu, ova usluga je besplatna, dok se promena tarife sa više na nižu naplaćuje samo u slučaju kad je korisnik uz ugovor uzeo i telefon. Prelazak na nižu tarifu je moguć nakon šest meseci od potpisivanja ugovora, uz obavezu korisnika da izmiri sve obaveze prema operateru. Cena prelaska sa više na nižu tarifu zavisi od visine naknade za aktivaciju odabranog telefona i odabranog tarifnog paketa, a korisnik u svakom trenutku može da se obavesti o ovim cenama u Vipovim radnjama, putem Korisničkog servisa i cenovnika usluga koji se dobija prilikom potpisivanja ugovora.

„Telenorov” pospejd korisnik može da promeni tarifni paket, bez obzira da li želi da ga zameni onim koji ima manju ili veću količinu besplatnih minuta, SMS poruka ili Internet saobraćaja. U tom slučaju će doći i do korigovanja uslova pod kojima je korisnički ugovor sklopljen. Tako će, na primer, ukoliko korisnik menja paket sa većom količinom SMS poruka ili minuta, automatski dobiti i veću promociju. Promena tarifnog paketa za sve „Telenorove” korisnike je besplatna. Međutim, korisnici koji su kupili telefon po povoljnijim cenama, a žele paket sa manjim brojem minuta ili SMS poruka, kroz prvi mesečni račun će platiti razliku u ceni uređaja, ukoliko ona postoji. Ukoliko se cene telefona ne razlikuju sa određenim tarifnim paketima, onda korisnik ne plaća ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije