EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Taman nameštaj za dramatičan izgled sobe

Taman nameštaj daje posebnu dozu drame i mistike bilo kojoj sobi. Mnogi vole taman nameštaj jer privlači pažnju u sobi, a zahteva vrlo malo dodatnih detalja prilikom uređenja. Ako pokušavate da promenite ili kreirate prostor koji je dramatičan i ubedljiv, pročitajte savete koje smo vam pripremili.

Ne preterujte:

Taman komad nameštaja ispuniće prostor i pružiti dramu koja vam je potrebna bez dodatnog kićenja. Koristite svetlije komade (ukrasi, ćilim, stočić) oko tamnog nameštaja da bi soba imala ravnotežu. Ako imate previše tamnih stvari u sobi, ostaviće utisak težine, a osobe koje je budu koristile neće se osećati prijatno.

Svetlost i tama:

Verovali ili ne tamni nameštaj traži svetlost i dosta prostora. Zato ne stavljajte taman nameštaj u skučenu sobu sa malim prozorima i nemojte da ga zatrpavate drugim komadima ukoliko to nije neophodno.

Ne zaboravite na komfor:

Udobnost bi i dalje trebalo da bude na vrhu vaše liste prilikom izbora nameštaja. Često kupci vizuelno biraju, a da nisu ni probali robu, pa se posle iznenade kada primete da ne mogu da provedu na sofi duže od 10 minuta.

Tamno ne znači crno:

Za mnoge domove, crni nameštaj je previše „jak“. Ali tamno ne mora da znači crno: razmislite o korišćenju sive, braon i plave. Ukoliko želite ravnotežu svetlijih i tamnih boja, pomešajte komade nameštaja iste vrste ali različitih boja. Taman i svetao nameštaj može odlično da podeli veliki prostor u kom nema pregradnih zidova.

Boja zidova:

Nemojte birati boju zidova koja je slična nameštaju, jer će tako izgubiti svoj oblik i dekorativnost. Nemojte stavljati šarene tapete tik pored tamkog nameštaja, da ne sakriju ono najbolje što tamni nameštaj pruža – lepotu jednostavnosti. Najbolje boje za zid su kontrastne boje, jer one akcentuju dotični komad nameštaja koji i jeste izabrali da bi im sve svi, uklljučujući i vas, divili kad god ga ugledaju.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije