EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Osvetlite stan zanimljivim lampama

Svetiljke su često zanemaren detalj u našim domovima kojih se setimo tek kada pregori sijalica, ali one značajno doprinose stvaranju prijatne atmosfere. Mogu da učine vaš dom vizuelno većim, budu dodatni izvor svetlosti u prostorijama bez prozora ili jednostavno ukrasni predmet na koji ste ponosni.

Lusteri, plafonjerke ili ugradne sijalice su neizostavan deo plafona u svakoj prostoriji. Pri njihovoj kupovini trebal bi da pazite na dizajn i broj sijalica, kao i da unapred razmislite u koju prostoriju ćete staviti svetiljku.

Za kupatilo, špajz i hodnik birajte klasične plafonjerke sa jakim sijalicama pošto na tim mestima često nema prirodnog izvora svetlosti. U kuhinji takođe budite praktični, dok mašti na volju pustite u dnevnom boravku, trpezariji i spavaćoj sobi.

Podne lampe na postoljima imaju niz prednosti: osim što pomoću njih možete da napravite romantičnu atmosferu, postaviljene u ugao sobe sa sijalicom okrenutom prema gore mogu vizualno da povećaju prostoriju. Mnoge podne svetiljke danas imaju integrisanu posebnu svetiljku za čitanje što ovu vrstu rasvetnih uređaja čini idealnom za dnevni boravak. Jednostavno je postavite pored kauča i uživajte u čitanju omiljene knjige.

Stone lampe spadaju među najpraktičnija rasvetna tela. Osim što su lagane za prenošenje, često pomoću zglobova možete da usmerite svetlost. Odabir ovih svetiljki najviše zavisi od budžete kojim raspolažete, jer njih možete da nađete u jeftinim, ali i skupim varijantama napravljenim od retkih materijala. Veličinu lampe prilagodite veličini namještaja na koji ćete je staviti kako bi ceo proctor delovao skladno.

Moderno dizajnirana rasvetna tela su uglavnom od materijala kao što su plastika, pleksiglas ili metal. Bez suvišnih detalja i ukrasa, dobro se uklapaju u moderne enterijere, ali i donose dašak svežine u prostor, pogotovo ako su jarkih boja.

Ružičaste, zelene ili žute lampe će razvedriti prostoriju, a kada vam dosade, možete da ih premestite u drugu sobu ili da ih jednostavno sklonite. Posebnu pažnju valja obratiti na svetiljke u obliku natpisa koje odlično pristaju u dečije sobe ili velike prostore u kojima će biti samo detalj. Klasično uređeni prostori će zablistati pomoću lampi koje su replike iz pojedinih istorijskih razdoblja i onima izrađenim od mesinga ili keramike.

Izvor: Smedia.rs (Budi in) 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije