EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Izolujte kuću – slamom

Bečlije naveliko koriste bale slame kao odličnu izolaciju svojih domova jer je jeftina i ekološki prihvatljiva – apsorbuje 20 tona ugljen-dioksida koje, inače, emituje prosečna porodična kuća.

Da se za izolaciju kuća ne koriste samo visoko tehnološki materijali potvrđuje podatak, da se Tehnički fakultet u Beču okrenuo ekološkim materijalima za izolaciju kuća.
Naučnici su presovane bale slame kao izolacioni materijal već toliko istražili da su one kao takve spremne za tržište.

Balirana slama kao ekološka i svestrana alternativa već je prihvaćena kao oficijelni izolacioni materijal, koji se koristi u cilju smanjenja potrošnje resursa i energije u oblasti građevine.

Slama je čist prirodni proizvod, na primer, kuća koja je izolovana slamom emituje 20 tona ugljen-dioksida manje, jer ga slama apsorbuje. Takođe slama u presovanoj formi gori slabo i ne predstavlja sigurnosni rizik.

Bale mogu da se upotrebe za izolaciju zidova, plafona i krovnih konstrukcija i dozvoljene su od strane austrijskih državnih službi za dozvolu gradnje.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije