EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Provereni trikovi za savršene krompiriće

Kako da prženi krompir bude ukusniji, šta pire krompir čini ukusnijim, kako da se veliki i mali skuvaju istovremeno i zašto vredi da sačuvate vodu u kojoj se kuvao?

Prženi krompir biće ukusniji ako ga pre prženja stavite u kipuću vodu oko dva minuta, prosušite i onda pržite.

Da se pri kuvanju krompiri ne bi raspali, kuvajte ih u slanoj vodi. Ali so treba dodati u vodu pri kraju kuvanja, jer se u protivnom neće dobro skuvati.

Da bi vam u isto vreme bili kuvani i veći i manji krompiri, izbodite veće čačkalicom.

Ako vam je od jučerašnjeg ručka preostala veća količina kuvanog krompira, možete da ga prelijete slanom, kipućom vodom i pustite da provri, pa ocedite i poslužite. Imaće ukus kao da ste ga tek skuvali.

Kada oljuštite krompir, a onda shvatite da ćete ga pripremati tek za nekoliko sati, potopite u hladnu vodu da ne pocrni.

Pire krompir će biti ukusniji ako mleko bude vrelo. Kada vam od ručka preostane pire krompira, napravite krokete.

Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali krompir. Stavite u nju pribor za jelo, ostavite da se kuva desetak minuta i on će ponovo biti blistavo čist. S obzirom na poskupljenja, neće biti neobično da domaćice upotrebljavaju ulje za pomfrit nekoliko puta. Da ne bi pocrnelo, u posudu u kojoj ste sačuvali ulje stavite ljusku od jajeta. Ljuska će vremenom pocrneti, pa je povremeno treba menjati.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije