EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Ovako ćemo upravljati kompjuterima

Majkrosoftov “Kinect“ sledeće godine stiže na računare, a možda i na televizore. To znači da ćemo njima upravljati mahanjem ruku ispred ekrana.

Scene iz filma „Minority Report“ u kojem Tom Kruz upravlja računarom pomicanjem ruku ispred ekrana izgledaju kao da pripadaju nekom budućem vremenu. Čini se da je zahvaljujući Majkrosoftovom Kinectu budućnost tu.

Majkrosoft je prvobitno “Kinect“ predstavio kao novi i inovativan način upravljanja igrama na svojoj “Xbox 360“ konzoli – nema klasičnog kontrolera za igre nego se njima upravlja pomeranjem tela, i kao odgovor na Nintendovu konzolu Wii. Ubrzo je postalo jasno da će se ova tehnologija koristiti i na brojne druge i zanimljivije načine od igranja video igara.

Sam uređaj sastoji se od kamere i senzora koji se instaliraju na televizor i koji prati pokrete gamera/korisnika i te pokrete pretvara u naredbe u igrama.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije