EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Opasnosti koje vrebaju iz hotela

Srce je tamo gde je dom, a hotel, odnosno hotelska soba u kojoj boravite definitivno je mesto na kojem maksimalno treba da koristite glavu.

Foto: a kartha/sxc.hu

Svrha teksta objavljenog na stranicama independenttraveler.com nije da se turistima i putnicima utera strah u kosti, nego da se gosti hotela upozore na opasnosti koje vrebaju.

Naizgled sitne prevencije mogu sprečiti katastrofu koja bi mogla da pokvari vaše putovanje. U nastavku donosimo top pet stvari koje nikada ne bi trebalo da radite dok boravite u hotelu u nekoj stranoj zemlji – za vaše dobro.

Ne naslanjajte se na prozore

U poslednje vreme mnogi upozoravaju na slabu sigurnost prozora u hotelskim sobama. Nedavno je jedna dvogodišnja devojčica pala kroz prozor hotela u Hinkliju, u Minesoti. Preživela je, ali je u bolnicu prevezena u kritičnom stanju.

Iste nedelje, hotel W u Ostinu zatvoren je na nekoliko dana nakon što je sa njega otpalo nekoliko staklenih delova sa balkona. Povređeno je četvoro ljudi.
U drugom incidentu istog hotela dve žene su pale kroz prozor hotelske sobe, a jedna od njih je poginula.

Možda vam ovo nije dovoljno uverljivo, ali autor teksta napisao je da je u Google pretraživač upisao „padovi sa hotelskih prozora“ i da se pojavilo dovoljno rezultata za upozorenje – ne naslanjajte se na prozore u hotelskim sobama.

Klonite se mini-barova

Za autora teksta mini-bar spada u istu kategoriju kao i prekrivač za krevet u hotelu – postoji, tu je nadohvat ruke, ali nema šanse da ću ga ikada koristiti.

Ali, mnogi dođu u iskušenje da zavire i vide šta se sve krije u tom malom frižideru pored kreveta. Ne nasedajte, čokoladica od četiri evra ili nešto puno skuplje za čas će se naći na vašem računu. Nepotrebno.

Izbegavajte da pijete iz staklene čaše 

Hotel je leglo mikroorganizama koje za sobom ostavljaju putnici, gosti hotela. Daljinski, prekidači za svetlo, prekrivač za krevet – sve to puno je raznih bakterija koje ne želite u svojoj blizini i opsesivni putnici ih izbegavaju.

Međutim, tom spisku treba dodati još jednu stvar oko koje su oprezni čak i oni manje zahtevni gosti – staklenu čašu. Ipak, nju dotičete usnama. Postoje zakoni koji kažu da se te čaše moraju dezinfikovati, ali ne možete biti sigurni da osoblje hotela to zaista radi.

Najbolje je ili ne koristiti čašu ili je nekoliko minuta ispirati pod vrućom vodom. Što je sigurno – sigurno je.

Broj vaše sobe neka bude tajna

Postoji niz praktičnih saveta u Vodiču za sigurnost hotela, a jedno od njih bi trebalo da znaju svi gosti, pogotovo žene koje putuju same – ne dopustite da se na recepciji naglas izgovori broj vaše sobe!

Ako se to dogodi, zatražite drugu sobu i ključ. Nikad ne znate ko stoji u predvorju hotela i čeka baš takvu informaciju.

Ne ignorišite recenzije hotela 

Svake godine TripAdvisor objavi popise najprljavijih hotela u Aziji, Europi, Indiji i Americi. Verujte, neka od tih iskustava mogu biti ravna noćnoj mori. Izbegnite odsedanje u nekom od tih hotela tako što ćete proveriti u kakvom su stanju i što o njima pišu na specijalizovanim stranicama.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije