EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Naučnici otkrili „eliksir mladosti“

Antioksidant nove generacije, koji sadrži mešavinu, koktel nekoliko najznačajnijih poznatih prirodnih antioksidanata, izolovanih iz crnog vina, koštica grožđa, pardajza i zelenog čaja, uskoro će se naći na tržištu, piše zagrebački „Večernji list“.

Foto: woodleywonderworks / Flickr.com

Nakon više od decenije istraživanja, takav snažan proizvod, koji više od drugih štiti ćelije od starenja, produžava mladost i štiti zdravlje, pojaviće se na tržištu posle 15. oktobra.

Naučnik, prof. dr Miroslav Radman, sa kolegama u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivao je novi proizvod, radnoga naziva ADR/HPE.

„Mešavina antioksidanta u ADR/HPE proizvodima je moćna u zaštiti proteina od oksidacijskog oštećenja ili korozije, delotvornija je nego, na primer, najpoznatiji vitaminski antioksidans Trolox, vitamin E topljiv u vodi“, kazao je Radman.

„Budući da se najvažnija zaštita od oksidacije svih životnih funkcija odvija na nivou proteina, doktor Anita Kriško u MedILS-u je merila značaj zaštite proteina od oksidacije, prouzrokovane vodonikovim peroksidom i zračenjem. Rezultati su pokazali da je ADR/HPE zaštita od oksidacije više hiljada puta delotvornija nego Troloxom“, rekao je Radman, koji godinama živi i radi u Parizu.

Izvor: B92 (TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije