EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Najbolje destinacije za medeni mesec

Provedite medeni mesec u jednom od najromantičnijih mesta na svetu.

Za novopečene mladence CNN je napravio listu najromantičnijih destinacija, savršenih za medeni mesec.

ŠVAJCARSKA
Možda nije egzotična, ali je jedna od najromantičnijih destinacija. Očaravajući pejzaži, sigurnost i uređenost su neke od njenih odlika. Parovi mogu da uživaju jedno u drugom, što je i smisao ovog putovanja.

TAHITI
Ime je dugo bilo sinonim za tropski raj. Jedan od najvećih medeni odredišta u svetu, Tahiti nudi tropski raj i puno romantike. Ovde možete da se opustite na suncu, ronite i uživate u plodovima mora.

MAROKO

Zemlja neverovatne raznolikosti i lepote. Predivna priroda i bogato kulturno nasleđe će vas oduševiti. Obavezno posetite plažu Esaoura, gde je Džimi Hendriks često boravio, obiđite džamije sa najvišim minaretima na svetu i putujte kroz masivne peščane dine u Sahari.
PORTUGAL
Iako je ponekad u senci svoje velike bivše kolonije Brazila, kombinacija dvoraca, peščanih plaža i bujnih lokalnih vina, čine Portugal nenadmašnom turističkom destinacijom. Glavni grad Lisabon jedan je od najstarijih gradova Evrope, a većina kuća napravljena je od debelih kamenih zidova tako da je leti uvek sveže, a tokom zime toplo.

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA
Bogata kultura i neverovatna priroda će vas ostaviti bez daha. Krenite od Kejptauna prema rezervatima Singita koji gostima nude neverovatno gostprimstvo i luskuz. Kolibe su mešavina afričkog nasleđa i modernog evropskog dizajna.

KARIBI
Tempo života u ovom delu Svetog Vinsenta i Grenadina je toliko usporen, a atmosfera tako opuštena da će iscrpljenim mladencima, posle sresa oko pripreme vjenčanja, boravak ovde biti isceljujući i za telo i za duh.

OBALA MEJNA 
Možda nije najbolje mesto za plivanje, ali obala Mejna je neodoljiva sa svojim šarmom i dobrom morskom hranom. Cela obala je predivna, ali ne propustite da obiđete Nacionalni park Akadia na planini Desert Island.

TURSKA
Turska je bogata turističkim kompleksima u kojima možete da uživate u svim čarima medenog meseca.

KAMBODŽA
Ne propustite da posetite kompleks hramova Angkor Vat u kambodžanskoj džungli. Istražite antičke ruševine i počastite se svežim rakovima.

RIM, ITALIJA
Nema mnogo gradova na ovoj listi, ali Rim je izuzetak. Savršen grad za lutanje između drevnih kvartova i otkrivanje neodoljivih restorana, svirki sa živom muzikom i usputnih kafića. Ako insistirate na urbanom medenom mesecu, Rim je savršen izbor.

Na ovoj listi najromantičnijih destinacija za medeni mesec našli su se još i Antarktik, Francuska, Kosta Rika, Argentina, Japan, Havai, Meksiko, Kanada i druge.
Izvor: Smedia.rs (Sarajevo – X) 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije