EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

The Righteous Brothers

The Righteous Brothers su voklani duet Bill Medley i Bobby Hatfield, često su ih nazivali  „plavooki-soul“. Najpopularniji u periodu od 1963. do 1975. godine. 

Medley i Hatfield su posedovali izuzetan glasovni talenat koji im je omogućio da stvore specifican, poseban duetski zvuk. Spoj dubokog basa kako je pevao Madley i Hatfieldov tenor su ih učinili prepoznatiljivim širom sveta.

Kao deo petočlane grupe pod nazivom „Paramours“, na koncertu za američke Marince u publici je neko uzviknuo:“To su pravedna braća“ i te 1962. godine ovaj duet usvaja ovaj naziv i pod njim dalje nastupaju.

Njihov prvi veliki hit singl je You’ve Lost That Lovi’n Feelin. To je bio jedan od najuspešnijih pop singlova tog vremena. Po nekim podacima, ovaj singl se samo na radiju u to vreme, emitovao čak osam miliona puta, što ovaj hit svrstava u jedan od najemitovanijih ikad.

Te 1965. godine The Righteous Brothers su imali čak nekoliko hit pesama „Just Once in My Life“,  „Ebb Tide“, „Unchained Melody“.

Na američkim Top listama su dugo No 1. ali u Velikoj Britaniji nisu mogli da se probiju ni u Top 10.

Nakon još nekoliko Top 40 hitova, njihova popularnost polako počinje da opada. 1968. godine se razilaze i svako nastavlja sa solo karijerom, ali ne toliko aupešnom kao što su bili kao duet.

1974. godine Medley i Hatfield ponovno nastupaju u Shou Sonny i Cher pod nazivom The Righteous Brothers. 

 

Medley nastavlja sa solo karijerom i snima „kultni“ hit s Jennifer Warnes „Time My Life“, koji postaje zaštitni znak za film Dirty Dancing i ostaje na vrhu Billboard Hot 100,ovaj hit mu donosi nagradu Grammy i Oscar.

1990.godine izvorni snimak pesme „Unchained Melody“ u filmu „Ghost“ je izazvao lavinu zahteva za Top 40 od strane publike koja je tada videla film. Tako ova pesma po drugi put postiže svoj veliki uspeh, zbog čega ovaj duet ponovo snima CD pod nazivom The Best of The Righteous Brothers. Sve do Hatfieldove smrti 2003. godine bili su aktivni.

Izvor: wikipedia.org (Turizam za vas i nas)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije