EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Slade

Slade je glam rock / hard rock bend iz Wolverhamptona, (Engleska).

U West Midlands su formirani 1966. od strane Noddy Holder (Lead vocal & Rhythm Guitar), Dave Hill (Lead guitar), Jim Lea (Bass) i Don Powell (Drums). 

Bend je počeo kao N’Betweens i bili su uglavnom R & B. Naziv su promenili u Ambrose Slade, a kasnije samo u Slade. U kasnim 60-im priključuje im se menadžer Chas Chandler koji je dokazao da je karika koja nedostaje, grupa koristiti teži rock stil.

Ta promena smera se isplatila jer su u periodu od 1971. do 1975. postigli ogroman uspeh snimivši veliki broj albuma i singlova. Tokom ovog perioda njihog uspeha, Slade postiže veći uspeh od tadašnjih njihovih rivalakao pto su Wizzard, The Sweet, T. Rex, Suzi Quattro, Smokie, Gary Glitter, pa čak i David Bowie.

U Velikoj Britaniji, su postigli 12 top pet hitova u periodu od 1971 do 1974, a šest je bilo na samom vrhu Top lista. Ukupno, bend je imao 17 top 20 hitova između 1971 i 1976.

Izvor: poprockbands.com (Turizam za vas i nas)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije