EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Mike Brant

Pored muzičkih stanica koje na našem sajtu možete svakodnevno slušati, od danas ćemo vam svakoga dana poželeti- „Dobar dan“ sa pesmama koje ste možda zaboravili ili ih nikada niste čuli, u našoj novoj rubrici „Muzika iz celog sveta“.

U ovoj rubrici moći ćete da se podsetite nekih muzičkih dela, kompozitora, pevača, bendova, biografija poznatih i manje poznatih, ali svakako vrednih da se nađu na našem sajtu i tako sačuvamo sećanje na njih.

Nadamo se da će vam se ova nova rubrika dopasti i da ćete u njoj uživati.

Današnji izbor je Mike Brant.

Rođen kao Moshe Michael Brand 1 februara 1947.  godine. Bio je najveća izraelska pop zvevda, svoju najveću slavu postiže u Evropi u ranim 70-tim, preseljenjemu Francusku. Njegov najveći hit „Let me love you“ ili na francuskom „Laisse-moi t’aimer“ mu otvara velika vrata slave.

Sa 17 godina Moshe se pridružuje bratovom bendu „The Chocolates“ kao pevač. Bend menja ime u „The Skymasters“, sviraju na zabavama i kafićima u Haifi i Tel Avivu.

Brant je pevao na engleskom, francuskom, španskom i italijanskom jeziku, iako je govorio samo hebrejski.

Godine 1965. promenio je ime u Majk, tvrdeći da zvuči više „internacionalno“ i „privlačnije“.

Brantova karijera 1968 godine kreće uzlaznom putanjom.

1969. godine Branta u hotelu Hilton u Teheranu čuje francuski pevač Sylvie Vartan. Impresioniran Brantovim talentom i harizmom, poziva ga da dođe u Paris, verujući da će imati uspešnu karijeru u Evropi.

U Paris dolazi 9 jula 1969. godine sa 100$ u dzepu. Vartan ga upoznaje sa Žan Renardom.

Saradnjom sa Renardom, Brant postaje poznat u celoj Evropi. Brantov veličanstven glas,  šarm i lepota su mamili uzdahe mnogih pripadnica lepšeg pola, kojih se često bilo teško odbraniti.

1971. godine Brant doživljava saobraćanu nezgodu. Vraća se kući u Izrael gde je za vreme (Yom Kippur) rata vojnicima pevao pre odlaska na front.

Od 1973 do 1975 Brant ima izuzetno naporan tempo, u kom je godišnje održavao po 250 koncerata.

Uprkos izuzetnoj popularnosti Brant je patio od depresije i usamljenosti. Skokom kroz prozor hotela u Ženevi pokušava da izvrši samoubistvo. U tom padu lomi nogu, ali se uspešno oporavlja i počinje sa radom na pripremi novog albuma „Tell Her“ i sa mnogo manje nastupa.

25 april 1975. godine je bio dan kada je njegov novi album trebao da ugleda svetlost dana, ali na žalost, Brant u svojoj 28 godini života skokom sa balkona svog stana izvršava samoubistvo. Ovim tragičnim događajem se prekida vrlo kratka, ali blistava karijera.

Mike Brant je sahranjen u Haifi (Israel) gde i danas njegovi mnogobrojni obožavaoci dolaze da se poklone svom voljenom prevaču.

Uživajte u divnom glasu, a ženski deo i lepom izgledu divnog Branta! Na ovaj način će nastaviti da živi u našim srcima.

Izvor:(mike-brant.net) Turizam za vas i nas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije