EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Michel Delpech

 Jean-Michel Delpech je francuski pevač i kompozitor. Rođen 26. januara 1946.godine u predgrađu Pariza.

Vrlo rano se zainteresovao za muziku formirajući školski orkestar. Veliku popularnost stiče poznanstvom sa Rolanom Vinsentom kompozitorom sa kojim ima najkreativniju saradnju u njegovoj karijeri. 1965. godine Delpech dospeva na sve Top liste pop muzike.

Međutim,1975. se ravodi sa suprugom i to na njega ostavlja dubok trag kako na karijeru tako i na emotivnom palnu. Pada u duboku depresiju, a kružile su glasine da je imao i suicidne misli. Utehu je tražio utehu u religijama budizma, a kasnije i katoličke vere. Glasine o pokušaju samoubistva kasnije demantuje u autobiografkoj knjizi.

U ovom periodu skoro da nije snimao i praktično je nestao sa muzičke scene, ali se 1983. godine vraća. Zaljubljuje se u slikarku Geneviève i dve godine kasnije se venčavaju. Ova romansa kao da ponovo budi i inspiriše Delpecha na stvaranje muzike.

1990. godine dobija sina Emanuela koji postaje talentovan gitarista i pridružuje se svom ocu na koncertima od 2007.godine.

Slavu koju je imao Delpech ’70. nikada nije ponovio, to je bio njegov zlatni period karijere.

2007.godine Pascal Louvrier objavljuje biografiju pod nazivom Michel Delpech – Mis à Nu.

Michel Delpech je i danas uspešan, trenutno traje turneja po Francuskoj i nekim evropskim zemljama.

Izvor: wikipedia.org (Turizam za vas i nas)

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije