EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Boba Stefanović

Želeli smo da naš današnji muzički izbor bude Boba Stefanović i zaista je neverovatno da nigde na internet pretraživačima nismo mogli da pronađemo biografiju niti neki članak koji bolje opisuje legendu naše muzičke scene svih vremena, osim ovog članka na sajtu, balkanmedia.com koji Vam delimično prenosimo. Verujemo da ćete u našem današnjem muzičkom izboru uživati.

Boba Stefanović, sa singl omota "Svako mora imati nekoga"

 

„Obriši suze draga“, „Kažu mi da još si uvek sama“, „Moja ljubljena“, „Ruže“, „Čovek sa gitarom“… samo su neki od mnogobrojnih hitova Bobe Stefanovića, legende domaće pop muzike koji na našoj muzičkoj sceni opstaje pune četiri decenije. Na festivalu “Sunčane skale” u Herceg Novom Nagradu za životno delo što je svojevrsno priznanje za njegovo dugogodišnje istrajavanje na muzičkoj sceni.

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu „Zlatni dečaci“. Nakon „Zlatnih dečaka“ Boba svoj muzički dar iskazao je u muško ženskoj grupi „One i oni“ u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrić i Daliborka Stojišić. Posle raspada grupe, Boba je otpočeo solo karijeru. Za njega se može reći da je uveo rock and roll u našu muziku, iako rock and roll nije njegov život.

Današnja omladina ne zna da peva

Nameće se pitanje šta Boba kao profesor pop-rock muzike i čovek koji je deset godina vodio školu pevanja misli o aktuelnoj muzici i muzičarima: „Generalno, mlada generacija muzičara, ne zna da peva. Međutim, nisu oni krivi za to. Oni pevaju kako umeju i znaju, bitno je da pevaju. Mladi su, naučiće.

Za one koji nisu znali, treba reći da on spada u pet najvećih pevača u svetu po rasponu i kvalitetu glasa, na osnovu istraživanja Bečkog instituta. Mada, kako on sam kaže najveće priznanje u životu dobio je od svog pevačkog idola Tom Jones-a. Boba se priseća tog događaja: „Sa Mićom Orlovićem bio sam na proputovanju Kan-Pariz. Pevao sam u Kanu u hotelu „Kalton“, na nekom matineu. Nisam znao da me moj tadašnji idol Tom Jones sluša. Sutradan, pozvao me je na piće i rekao: “ Slušao sam te juče! Da si rođen na mom mestu ti bi bio Tom Jones.“ To je bio najveći kompliment koji sam dobio u životu.“ Sve Bobine pesme imaju jasne poruke. Odnose se, pre svega, na ljubav, Boga, emocije. Njegov glas izražava njegova osećanja. Danas, možda, više nego ikad, jer su njegove najdublje emocije vezane za njegovu treću suprugu Zoricu, koja se više ne nalazi u njegovom zagrljaju.

Izvor: balkanmedia.com/Jelena Spasić (Turizam za vas i nas)

Komentari / 1

  • nina

    Koliko je meni poznato, Boba je i dalje romantik, peva pesme o ljubavi, a svoje najdublje emocije vec dvanaest godina godina deli sa svojom suprugom Zoricom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije