EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Muškarci teže podnose kijavicu od žena

Kada vaša „jača“ polovina sledeći put zakuka kako se „raspada“ nakon što je samo dva puta kinuo, ne zamerajte mu – njemu je zaista mnogo teže nego što je vama kada bolujete od iste boljke.

Istraživanje grupe naučnika sa Univerziteta Kvin Meri u Londonu, pokazalo je da muškarci mnogo teže podnose kijavicu od žena.

„Muškarci ne preteruju kada se žale na bolove izazvane prehladom. Oni zaista „pate“, navodi vođa istraživanja dr Ramona Skotland, ističući da su oni osetljiviji na viruse od žena.

Istraživači su izložili laboratorijske miševe virusima i nakon kontrole krvi ustanovili da ženke imaju dva puta više belih krvnih zrnaca od mužjaka.

„Ne samo da ih je bilo više, već su oni bolje reagovali i bili efikasniji u borbi protiv bakterija“, kazala je dr Skotland.

Naučnici su zaključili da je odbrambeni mehanizam muškaraca slabiji nego kod žena, što objašnjava njihovu „agoniju“ tokom bolesti.

Izvor: Mondo( TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije