EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Skladan život može vizuelno da podmladi za čak osam godina

Redovno uzimanje vitamina D, čišćenje zuba koncem i mnogo smeha pomlađuju bolje od skupih plastičnih operacija. Zanimljivo je da svakodnevni brzi hod podmlađuje čak devet godina.

Grupa lekara, nedavno je došla do saznanja da je vitamin D najbolji “pomlađivač” jer osnažuje pamćenje, kožu, kosti, srce, krvne žile, a i pomaže u prevenciji raka. Ukoliko svakodnevno uzimate od 5 do 15 mikrograma ovog vitamina, u zavisnosti od životnog doba, podmladićete se devet i po godina.  A ako brojke koje pokazuju obim struka, pritisak, šećer i holesterol u krvi uspete da održite pod kontrolom, telo će se osećati čak 19,8 godina mlađim, kažu stručnjaci.

Pored fizičkog zdravlja, za mladolikost je veoma važno njegovanje dobrih odnosa sa najbližima. Redovni kontakt sa porodicom i prijateljima, ali i često smejanje pomoći će vam da se osećate oko osam godina mlađim. Lep osmeh, odnosno zdravi zubi, važni su za celokupno stanje organizma. Redovna upotreba zubnog konca sprečava bolesti zubnog tkiva i usne šupljine te “skida” čak 6,1 godinu.

 

Tegovi „skidaju“ 2,6, a hodanje devet godina

Vežbanje sa tegovima i to samo deset minuta tri puta na dan, podmladiće vas 2,6 godina, a svakodnevno brzo hodanje od 30 min čak devet godina.

 

Dovoljno dug san važan je za mladolikost

Dovoljno sna daje energiju za ceoi dan, a i drži težinu pod kontrolom. Da biste se osećali tri – četiri godine mlađima, ne bi trebalo da spavate manje od šest, ali i ne više od devet sati.

 

Voće podmlađuje 6,4 godine

Od četiri do pet porcija voća i šaka orašastih plodova na dan pomoći će vam da se osećate 6,4 godine mlađim, a ako jedet često žitarice poput muslija za doručak, podmladićete se za čak 2,6 godina.

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije