EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Nega osetljive kože oko očiju

Koža oko očiju se razlikuje od kože lica, jer je tanja, ima manje masnoće i nema mišića ispod nje. Postoje samo krvni sudovi, koji, ako su preblizu površini kože, mogu iscrtati tamne podočnjake protiv kojih se toliko borimo. Dakle, hajde da naučimo kako da našu super osetljivu kožu učinimo mladom dokle god možemo. 

DOBRO SE ISPAVAJTE – Ovo je savet vredan pomena kada god se govori o negovanju lica i lepoti. Trudite se da odete na spavanje i budite se u približno isto vreme. Ukoliko patite od nesanice, konsultujte se sa lekarom.

RECITE „DA“ NAOČARIMA ZA SUNCE – Nisu one samo za leto: i zimi postoje sunčani dani, a sneg odbija svetlost i tera nas da žmirkamo i tako produbljujemo fine bore oko očiju.

UKLONITE ŠMINKU – Šta se dešava ako odete na spavanje sa prljavim licem? Probudite se sa prljavim licem. Ali ne samo to: šminka isušuje vašu kožu i zapušava pore, pa tome još dodajte činjenicu da je vaš obraz osam sati priljubljen uz jastuk – rezultat su bubuljice, a posle nekog vremena koža gubi sjaj.

BUDITE PRIRODNI – Kada god možete, izbegavajte šminku. Posebno u letnjim mesecima, kada je jako vruće, šminka ne prija koži. Zapravo, to je kao kada biste obukli kaput i otišli na plažu. Dajte vašem licu malu pauzu s vremena na vreme i od svih kozmetičkih proizvoda koristite samo vodu u spreju za osveženje. To je sve što vam je zaista potrebno.

HLADNA VODA – Ako imate tamne krugove ispod očiju, umijte se hladnom vodom i nežno natapkajte kremu za kožu oko očiju da ubrzate cirkulaciju krvi.

BUDITE NEŽNI – Osetljiva koža ispod očiju ne trpi grubi tretman, pa budite nežni kada nanosite kreme, serume i šminku. Ne trljajte prstima i ne brišite energično peškirom, jer možete oštetiti krvne sudove i sebe nagraditi podočnjacima.

KORISTITE KREME UNAPRED – Nemojte nanositi noćnu kremu neposredno pre odlaska na spavanje. Nanesite je sat ili sat i po pre spavanja. U suprotnom, možete završiti sa naduvenim očima.

HIDRATACIJA – Pobrinite se da je serum za kožu oko očiju lagan i da dozvoljava koži da diše, jer će teške kreme samo napraviti otoke.

ŠTA NE BI TREBALO DA RADITE OSETLJIVOJ KOŽI OKO OČIJU
* Da koristite kozmetiku koja nije u skladu sa vašim godinama
* Koristite kreme za lice za kožu oko očiju jer to može izazvati iritaciju, oticanje i zapaljenje;
* Nemojte dodirivati oči suviše često, ne rastežite kožu i operite ruke pre dodirivanja očiju.

SMIRIVANJE NADUTE KOŽE OKO OČIJU
Da biste uklonili otok sa očiju, morate znati zbog čega se javlja. Konsultujte se sa lekarom jer ponekad to može biti znak da vaši bubrezi ne rade dobro. Ukoliko nije bolest u pitanju, možete da uradite ovo:

* koristite deblji jastuk, da bi vam glava bila na višem osloncu od ostatka tela;
* izbegavajte teške kreme za oči;
* razmotrite dnevni unos soli, možda preterujete pa to dovodi do otoka, jer se voda zadržava u telu;
* Smanjite alkohol i začinjenu hranu;
* Krompir, čajevi i oblozi od kamilice pomažu da se smire otečei podočnjaci;
* Bolje da ne koristite šminku, nego da koristite proizvode lošeg kvaliteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije