EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako se rešiti podočnjaka?

Grupa naučnika koji se bave izučavanjem kože lica tvrde da zimski period dodaje ženama i do pet godina starosti zbog tamnih kolutova ispod očiju i smanjenja količine hormona sreće.

Istraživanje su obavili naučnici iz Andonia Organicsa, a obuhvatalo je 5.000 žena koje su posmatrane kroz četiri godišnja doba. Rezultati su pokazali da su kolutovi ispod očiju kod dama uvećani, više otečeni i znatno tamniji u vreme zimskog perioda. Manjak sunčeve svetlosti pa i vitamina D doprinose ovakvim promenama. Serotonin, poznatiji kao hormon sreće, u znatnom je padi kada je hladnije vreme.

„Sve je više istraživanja koja pokazuju da je nedostatak vitamina D, K i E najveći razlog tamnih kolutova ispod očiju i da žene izgledaju starije tokom zimskog perioda“, rekao je dermatolog Mark Binet.

Nekoliko načina kako da se rešite tamnih podočnjaka i nadutosti ispod očiju:

1. Dnevni san je potreba ljudi koji rade mnogo i koji se nisu naspavali prethodnu noć. Ukoliko odremate čak i samo 15 minuta to će vam pomoći da se rešite tamnih vrećica.

2. Oteklina predela ispod očiju posledica je nespavanja. Nikada nije prijatno pogledati se u ogledalo i zapaziti da nam je predeo oko očiju uvećan. Uzmite tufer ili mali peškir, natopite ga hladnom vodom i pritisnite na oči, ovo bi trebalo da smanji otečenost.

3. Kreme koje su bogate vitaminom E pomažu smanjenju tamnih vrećica.

4. Možda će vam zvučati neobično, ali komad krompira može poslužiti kao sjajno sredstvo protiv tamnih podočnjaka.

Izvor: B92 (sarajevo-x.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije