EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Ima leka za neposlušnu kosu

Da li ste se ikada zapitali zašto je vaša nemirna kosa otporna čak i na najpopularnije šampone?

Nema mnogo onih koji su svesni da pranje kose tvrdom vodom (kakva jeste voda u Srbiji) ostavlja na vlasima mineralne ostatke zbog kojih mogu u velikoj meri da promene boju i teksturu. Evo nekoliko jednostavnih „lekova“ za poboljšanje zdravlja kose koju ni najbolji kupovni preparati ne mogu da oporave.

*** Nemojte da vas zavaraju sjajni nazivi, reklame i pakovanje raznoraznih šampona ukrašenih visokom cenom, već potražite vrstu namenjenu za dubinsko čišćenje na kojoj piše „clarifying“. Takvi šamponi mogu da uklone naslage kamenca zbog kojih je kosa bez sjaja i beživotna.

*** Kada završite sa šamponiranjem kose, prekrijte mokru kosu u potpunosti sokom od limuna. Ostavite sok da deluje nekoliko minuta i dobro isperite. Limun neće samo prijatno da namiriše kosu, već će učiniti da bude savršeno čista.

*** Umesto ispiranja limunom, možete koristiti sirće koje je veoma efikasno u borbi protiv kamenca. Nanesite na mokru i opranu kosu, sačekajte nekoliko minuta, pa isperite. Miris sirćeta izvetriće veoma brzo.

*** Dodajte sodu bikarbonu u vaš šampon za dubinsko čišćenje i operite kosu kao i obično. Posle pranja nanesite pakovanje (bolje je od regeneratora) i isperite prema uputstvu na pakovanju.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije