EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

I kozmetički proizvodi imaju rok trajanja

Da li vaša kozmetika „traje godinama“? Saznajte kada bi trebalo da se rešite svog karmina, pudera i senke za oči, a kada možete da im produžite život.

Većina žena se ponašaju kao zavisnice kada su u pitanju proizvodi za lepotu. Sklone smo da kupujemo najnoviji sjaj za usne, tečni puder ili najmoderniju senku za oči, koje ne koristimo više nego jednom ili dva puta.

Primena adekvatne kozmetike može pomoći da se dodatno ulepšamo, ali ako koristimo stare proizvode, to može da dovede do infekcije kože ili osipa. Umesto da čuvate karmine koje ste kupile kada ste bile tinejdžerke, proverite kada je datum dotičnog ruža istekao. Ukoliko nalepnica nije izbledela do neprepoznavanja.

MASKARA – Ovo je proizvod bez kog većina žena ne može da živi, jer „otvara oči“ i daje jasan i definisan izgled. Maskara mora da se menja svakih tri do šest meseci. Četkica je stalno izložena vazduhu i može da pokupi i sačuva tonu bakterija. Takođe, nikada ne delite maskaru sa prijateljicom ili rođacima, jer možete da završite dan ulepšani očnom infekcijom.

KREONI I SENKE – Opet, nikada ne delite sa nekim da ne biste širili bakterije. Većina kreona sadrži vosak koji čuva njihov kvalitet i do dve godine. Ako koristite tečni ajlajner, on će se isušiti ranije, pa izbegavajte da ga koristite čim počnu da se pojavljuju grudvice. Senke za oči mogu da traju do tri godine.

KARMINI – Znamo da je teško naći nijansu koja vam najviše odgovara, ali to ne znači da koriste isti karmin decenijama. Karmin može da traje između dve i četiri godine, ali ipak proverite rok trajanja koji bi trebalo da bude odštampan na njemu. Ako dobije neobičan miris ili promeni boju, bacite ga. U suprotnom ćete jesti pokvarenu boju sa usana što može da dovede do nekih neprijatnih probavnih situacija. Ako želite da produžite život omiljenom karminu, čuvajte ga u frižideru.

TEN PODLOGA (FOUNDATION) – Pravu nijansu podloge za šminku takođe nije lako naći. Ipak, ona se lako kvari. Kada koristite osnove koje su tečne ili kremaste, verovatno koristite prste da bi je razmazale, čime ubrzavate razvoj bakterija. nanosite podlogu četkom ili sunđerom (koji bi trebalo da operete toplom vodom i sapunom posle svake upotrebe)i bacite ga posle otprilike godinu dana. Ako počne da miriše i postane gusta, vreme je da je se otarasite.

KOMPAKTNI PUDER – Većina pudera može da se koristi nekoliko godina, ali uvek proverite kvalitet. Ako dozvolite da u njega prodre vlaga, pokvariće se. Čuvajte puder u prahu što dalje od toplote, na hladnom i suvom mestu.

KOREKTOR – Trebalo bi da menjate korektor u roku od godinu dana ili malo više. Četkica ili sunđerčić za nanošenje je savršen za razvoj bakterija, a nema žene koja želi da se pati sa infekcijom lica samo zbog nemara.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije