EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Hladnoća vam uništava lepotu – kako da se spasite?

Hladno vreme, posebno ako niske temperature prati vetar, može pogoršati stanje i najzdravijeg tena i kose.

Zimi iz svih pravaca stiže i isušivanje. Da se vaša lepota ne smrzne i sasuši, probajte isprobane savete:

Usne

Zimi usne znaju da postanu suve, koža se ljušti, a ako ih grizete i prokrvare. Usne su posebno osetljive na isušivanje jer njihova površina (mukozna membrana) najbolje funkcioniše kada je malo navlažena. Suvi zimski vazduh toliko izvuče vlažnost iz kože da podsvesno želimo da je nadoknadimo lizanjem. Nažalost, ovo lizanje povećava isparavanje, pa usne postaju još suvlje. Pre spavanja pokušajte da navlažite usne prerezanim krastavcem i sa malo meda.

Tokom dana pazite da redovno unosite tečnost, a usne premažite kremom i ružem koji će služiti kao barijera od vetra i suvog vazduha. Pazite samo da ruž ili krema ne sadrže sredstva zbog kojih se koža intenzivnije ljušti. Primetite li da tako deluju na usne, zamenite ih.

Kosa

Hladni, suvi vazduh isušuje i kosu što uzrokuje statički elektricitet. Na kosu je stoga dobro staviti hidratantnu masku ili regenerator koji ostaje na kosi nakon pranja. Osim toga, kosu češljajte svaku noć pre spavanja, kako bi masnoće sišle s temena na vrhove. Ovo je odličan prirodan način da negujete kosu i uklonite statički elektricitet. Ako nosite kape, redovno ih perite i menjajte.

Koža

Zimi se svima suši koža. Neki na vreme preduzmu preventivne mere, dok drugi čekaju dok suva koža ne počne da svrbi ili postane osip zbog kojeg moraju po savet dermatologa. Zimi stoga treba koristiti bogatiju kremu koja hidratizuje kožu i pazite da ne isušujete kožu dugotrajnim tuširanjem ispod vrućeg tuša. Nežnija nega i sredstva za čišćenje omogućiće da prirodna ulja ne nestanu s površine kože.

Koristite nedeljni nežni piling, i dva puta nedeljno ako hoćete, kako bi uklonili mrtve ćelije i omogućili da sredstva za negu dospeju do sloja nove kože. Povremeno nanosite maske od tikve ili papaje. Pazite na suvoću vazduha u sobi. Ako idete u planine pazite na UV zrake.

Pravila nege važe i za lice i za ostatak kože, posebno ruke. A da biste uklonili crvenilo i iritaciju izbegavajte proizvode koji sadrže jake hemikalije. Radije upotrebljavajte one s prirodnim sastojcima. A za naboranu i natečenu kožu očnih kapaka iskoristite kriške sirovog krompira.

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije