EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Deset najvećih neprijatelja kože

Sačuvajte kožu od isušivanja i starenja.

Obratite pažnju šta radite i šta unosite u svoje telo, jer samo na taj način možete da sačuvate zdravu kožu.

HLOR
Nakon kupanja u bazenu, vašoj koži je potrebna posebna nega. Samo tuširanje ne pomaže, jer se hlor stopi sa kožom pa su potrebna dodatna sredstva za čišćenje i losioni. Kako biste uspešno uklonili hlor koristite penaste sapune i gelove za tuširanje.

ŠMINKA
Nadamo se da znate da je zaspati sa šminkom nedopustivo. Ono vodi do bakterijskih upala, začepljenja pora zbog čega nastaju akne i naravno uvek isprljate jastuk.
Da vam se to ne bi više događalo, pored kreveta držite vlažne maramice za skidanje šminke i koristite ih u kritičnim situacijama kada nemate snage da to uradite u kupatilu.

KOFEIN
Rane bore možete da izbegnete ako smanjite dnevnu dozu kafe. Voda je najvažnija za hidratizaciju kože, pa ne preskačite ni jednu od potrebnih 8 čaša dnevno.

CEĐENJE BUBULJICA
Stručnjaci stalno govore da to nije dobro, ali neki ignorišu taj savet jer im se čini da su rešili problem ako iscede bubuljicu. Međutim, ne samo da problem nije rešen već su bakterije i prljavština potisnuti dublje u pore.

PRESKAKANJE OBROKA
Najvažnije je da ne preskačete obroke, jer to ubrzava starenje i isušivanje kože. Osim toga, važno je da se u vašem jelovniku često nađete vitamin C (pomorandže), B3 (kikiriki), E (avokado) i A (šargarepa). Takođe, izbegavajte slatkiše.

TUŠIRANJE VRELOM VODOM
Dolazi hladnije vreme kada ćemo uživati pod toplom vodom, ali pazite jer ni prevruća voda nije dobra za kožu. Nažalost, na taj način se ispiraju slojevi epiderme zbog čega se koža ljušti i postaje suva.

TELEFON
Možda niste o tome razmišljali, ali razgovaranje telefonom takođe uništava kožu lica. Razlog su bakterije koje prenosimo sa telefona, jer isti držimo po stolovima i na dnu torbe. Trebalo bi s vremena na vreme da očistite telefon antibakterijskom maramicom.

NAOČARE 
Kao i sa telefonom, slično je i sa naočarima. Koliko često ih operete? Ponekad prođe i celo leto, a da ih niste ni približili vodi. Noseći ih ceo dan na nosu, na taj deo prenosimo bakterije i punimo pore prljavštinom.

JO – JO EFEKAT 
Svi znamo da nije lako pridržavati se dijete. Uvek se pomalo zgreši, pa kilaža ide gore – dole. Naime, koža tada gubi vlakna pa kod rastezanja nastaju razni tragovi i ožiljci.

SO 
Ako ste ljubitelj slanih grickalica onda verovatno imate i suvu kožu. So isušuje kožu, pa probajte da je smanjite u ishrani. Još jedna važna stvar koja isušuje kožu i trebalo bi da je izbegavate je alkohol, dok od cigareta ubrzano starite.

(She)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije