EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako se hraniti tokom praznika?

Na početku smo praznične sezone i tek nam predstoje slavlja urpiličena bogatim trpezama. Bez obzira na to gde idete, nije lako odoleti iskušenju poslastica i hrane koja se sprema posebno u ovo doba godine, a sigurno ne želite ni da kvarite raspoloženje i uživanje u praznicima.

Jedite promišljeno

Budite svesni hrane koja je oko vas i onoga što vas nagoni na jelo. Bilo da je u pitanju kutija čokolade, švedski sto ili sarme i pečenje na slavi, razmislite pre nego što drugi put napunite tanjir.

Jedite polako

Pažljivo žvaćite svaki zalogaj i sačekajte da se hrana slegne, pre nego rešite da nastavite.

Napravite spisak pre odlaska u prodavnicu

Kako su prodavnice prepune primamljivih namirnica, najbolje je da se pridržavate unapred pripremljene liste i u korpu stavljate samo ono što vam je zaista i neophodno.

Daleko od očiju – daleko od stomaka

Ako pravite kolače ranije, zamrznite ih ili ih sklonite iz vidokruga kako ne bi bili preveliko iskušenje. Na proslavi nemojte da stojite blizu stola sa hranom.

Vežbajte

Nije lako uklopiti vežbanje uz brojne obaveze i pripreme oko predstojećih praznika. Napravite kratku šetnju pre ručka ili ustanite posla sata ranije i trčite. Koristite stepenice umesto lifta, a prijateljicama umesto kafe predložite čas joge.

Jedite ono što volite

Obećajte sebi da ćete se slasnom hranom častiti samo u vreme praznika.

Oslobodite se stresa

Stres podstiče apetit, zato svakodnevno odvojite nekoliko minuta samo za sebe kako biste se opustili.

Ne držite dijetu

Ovo definitivno nije vreme kada treba da pokušavate da smršate. Umesto toga se koncentrišite na održavanje kilaže i ne nervirajte se ako malo teže zakopčavate pantalone. Posle praznika će se sve vratiti na svoje mesto.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije