EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kada je najbolje da putujete?

Putovanja mogu stvoriti osećaj zavisnosti koji se manifestuje potrebom da ih što više praktikujete, da se pitate zašto sedite na dosadnom sastanku ako ste u tom trenutku mogli da budete u Rimu ili da planirate sledeće putovanje pre nego što se i prethodno završi.

Putovanja zaista predstavljaju svojevrsno iskustvo i mogu biti veoma edukativna. Svoje studentske dane ćete najbolje iskoristiti ako za vreme svakog raspusta sebi priuštite upoznavanje sa nekom novom kulturom.

Zašto je najbolje da putujete dok ste mladi? Jednom kada se zaposlite ili zasnujete porodicu teško ćete pronaći vreme da se posvetite sebi na taj način. Zato iskoristite svoju nezavisnost i slobodu dok možete i istražite svet.

Sigurno ćete u nekom trenutku svog života poželeti da uživo vidite Ajfelov toranj, da trčite sa bikovima u Španiji ili gledate fudbal na stadionu u Riju. Na putovanjima ste u mogućnosti da doživite jedinstvena iskustva i upoznate različite kulture i tradicije. Videćete sjajna umetnička dela, naučiti o istoriji naroda, a istovremeno unaprediti svoje komunikacijske sposobnosti i fleksibilnost.

Privikavaćete se na možda čudne načine života drugih naroda, slediti njihove navike, usput naučiti poneku reč stranih jezika. Na primer u Francuskoj ćete imati priliku da odmorite uz petočasovnu večeru gde će vam biti poslužena brojna jela uz neobavezno ćaskanje sa prijateljima.

Ali u Španiji nećete moći da pronađete mesto gde služe hranu posle 9 uveče, jer Španci više vole da za vreme popodnevne pauze, takozvane “sijeste” nešto pregrizu. Na nekim drugim mestima, kao na primer u Nikaragvi gde je struja veoma skupa, svi gradovi se posle 7 uveče isključuju sa napajanja, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da večerate uz sveće i igrate karte kako biste prekratili vreme do spavanja.

Kada ste kod kuće, na sigurnom ste terenu – svi govore vašim jezikom, poznajete mnogo ljudi i nikada se ne možete izgubiti. Jedna od najvrednijih stvari kad su putovanja u pitanju jeste to što vas izvode sa prostora sigurnog terena i omogućavaju vam da iskusite za šta se zaista sposobni.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije