EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

I bebe glume, i to za Oskara!

Da li skačete svaki put kada vaše dete zaplače? Možda ne bi trebalo – i deca glume, i to kako.

Guliver/Getty Images

Čak i bebe znaju kako da manipulišu roditeljima, bakama, dekama… Ne plaču samo kada su gladne, „mokre“ ili ih nešto boli, već i traže pažnju, zabavu…

Kasnije, deca u plač briznu kada žele da im se nešto kupi, da pojedu čokoladu pre ručka, ili da ostanu još malo budni ispred TV ekrana.

Ne znamo šta je ova beba tražila, ali su roditelji reagovali na pravi način. Pogledajte:

Većina roditelja zna kada njihova beba „glumi“, ali je malo onih koji imaju dovoljno „tvrdo“ srce da ignorišu plač bez razloga.

Stav da deca koja su odrasla bez, ili nedovoljno roditeljske ljubavi, kasnije postaju ličnosti bez samopouzdanja, nesposobne da vole druge, dovelo je dotle da neki riditelji greše poistovećujući ljubav i vaspitanje.

Oni, u želji da u svakom trenutku pokažu detetu koliko ga vole, ne dozvoljavaju da njihovo dete zbog bilo čega ima osećaj neprijatnosti. Tako su prestali da rade ono najbitnije za vaspitanje deteta: da odbijaju njegove nerealne želje, da navikavaju dete da radi i ono što mu baš ne prija ali je neophodno, i da kažnjavaju dete kada zasluži.

Deci je potrebna ljubav ali i disciplina kako kasnije u životu ne bi bili nezadovoljni, depresivni ljudi koji su shvatili da se svet ne okreće oko njih.

Dakle, volite male „folirante“, ali ih i vaspitavajte.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije