EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Da li ćemo ovo voziti u budućnosti?

Nissan će na tokijskom salonu automobila u januaru 2012. godine predstaviti koncept vozilo PIVO 3. Osim neobičnog izgleda, ovaj koncept donosi i nove tehnologije budućnosti.

Nissan LEAF kao njujorški taksi

U Nissanu ovaj auto opisuju kao “pametni, urbani, mali putnički elektomobil iz bliske budućnosti”.

PIVO 3 kraći je od tri metra i opremljen je elektromotorima koji su ugrađeni u točkove ovog vozila. Takve karakteristike pružaju mu odlične manevarske sposobnosti u gradskom okruženju.

Nissan LEAF kao njujorški taksi

U unutrašnjosti ovog koncepta dominira bela boja i futuristički dizajn. Raspored sedišta je nalik onom u sportskom modelu McLaren F1 – vozač sedi u sredini, a dva suvozača sa leve i desne strane, neposredno iza njega.

Nissan LEAF kao njujorški taksi

U Nissanu su saopštili da će PIVO 3 biti opremljen sistemom za automatsko parkiranje. Japanski proizvođač objašnjava da će zahvaljujući ovom sistemu automobil moći da “locira slobodno parking mesto i uparkira se bez pomoći vozača”.

Nissan LEAF kao njujorški taksi

 Ipak, najzanimljivija karakteristika ovog automobila je da će parkirano vozilo moći samo da se pokrene i doveze do vlasnika na poziv sa njegovog mobilnog telefona.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije