EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Bečka melanž-kafa najomiljenija

Bečka melanž-kafa je najomiljeniji kofeinski napitak u glavnom gradu Austrije. To je pokazala studija koju je sprovela bečka Privredna komora anketirajući 9000 Bečlija.

Za “melanž”-kafu glasalo je 29 odsto ispitanika. Odmah iza “melanž”-kafe omiljeni je kapućino. mel01,c koalamedia“Bečka “melanž”-kafa je produžena crna kafa sa toplim mlekom i obaveznom mlečnom penom na vrhu. Izvan Beča se “melanž” često priprema sa šlagom.

Kapućino se sastoji  od jednog espresa, vrućeg mleka i mlečne pene sa malo kakao praha na vrhu”, objašnjava šef čuvenog bečkog kafea “Landtmann”. Na trećem mestu sprovedene ankete, sa 18 odsto glasova, našla se “Caffe Latte”, koja je poslednjih godina sve više u trendu. “Bečka kultura kafea ide uz Beč kao i Veliki točak i katedrala Sv. Stefana”, kaže predsednica Bečke privredne komore, Brigitte Jank.

Tokom istraživanja, 19 odsto ispitanika navelo je da svakodnevno posećuje neki od brojnih bečkih kafea. U Beču su shvatili da je njihova tradicionalna kultura kafea od posebnog značaja za turizam, jer 87 odsto gostiju Beča posećuje bečke kafee.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije