EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish
  • Costa
costa150

Za sve osobe sa invaliditetom koje su do sada samo sanjale o krstarenju iz svojih snova, ovo više nije nedostižan san. Dakle, ako imate bilo koju vrstu invalidnosti ili neku specifičnu potrebu, neće vam to biti prepreka da sebi ne priuštite ovo zadovoljstvo.

Pokušaćemo da vam damo nekoliko saveta kako da krstarenje isplanirate najbolje moguće i tako sebe poštedite nepotrebnih komplikacija, a svoje putovanje učinite uspešnim.

Postoje specijalizovane agencije za organizovanje ovih putovanja i one vam mogu biti od najveće koristi.

Prvi korak u planiranju je konsultacija sa vašim ovlašćenim turističkim agentom kako biste dobili sve potrebne informacije.

Ne ustručavajte se da ih kontaktirate, jer je to u obostranom interesu.

Obzirom da su krstarenja različita, savetujemo da proverite liniju krstarenja i šta ona u svojoj ponudi sadrži.

Na manjim linijama krstarenja, može se desiti da neki brodovi nemaju u potpunosti prilagođene uslove za korisnike invalidskih kolica. Većina kabina su male pa je potrebno pre planiranja puta proveriti da li se vaša kolica uklapaju u te dimenzije. Zbog ovakvih razlika u brodovima, najbolje je kontaktirati turističke agente.

Ipak, većina linija za krstarenje imaju sve uslove za boravak osoba sa invaliditetom, što podrazumeva, pristupačne sobe, kupatila, liftove sa kontrolnim panelima na dohvat ruke, pristupačne prateće sadržaje, pa je boravak na ovim brodovima pravo uživanje.

Za korisnike invalidskih kolica na elektro pogon, savetuje se da ponesu svoje punjače sa sobom, a svi brodovi imaju napajanje strujom na 110 volti.

Posebno vam skrećemo pažnju da pre planiranja puta proverite sa svojim turističkim agentiom da li posete raznim lukama imaju na raspolaganju male čamce koji po pozivu prevoze korinike invalidkih kolica iz broda u luku.

Postoje čak luke koje nemaju male čamce prilagodjene za prevoz korisnika invalidskih kolica, pa je zato pravovremeno informisanje neophodno.

Za osobe oštećenog sluha ili gluve osobe, postoji mogućnost korišćenja tele-pisaće mašine (teleprinter) ili nekih drugih telekomunikacionih uređaja (TDD).

Za osobe oštećenog vida i slepe koji sa sobom vode psa vodiča mogu se javiti dodatne teškoće jer svi imaju različita pravila i popise u vezi sa psima, zato vam u ovom problemu može mnogo pomoći vaš turistički agent.
Takođe, proverite sa svojim turističkim agentom za sve eventualne mogućnosti na popust ili neka dodatna plaćanja, kako sebe ne bi doveli u nezgodnu situaciju.

Zlatno pravilo svakog putovanja je dobra informisanost pre polaska na put.

COSTA - Krstarenja u italijanskom stilu – Vodeća evropska kruzing kompanija. Istorija kompanije duga je više od 60 godina, sa preko 1,3 miliona putnika u 2009. god. Poseduje najveću flotu u Evropi sa 14 brodova, a 17 do 2012. Od 2000. svi brodovi Costa Cruises plove pod italijanskom zastavom.

250 destinacija i vše od 150 itinerera po Mediteranu, Severnoj Evropi, Karibima, Severnoj i Južnoj Americi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dalekom Istoku  i Indijskom okeanu.

CRUISE CLUB Beograd je ovlašćeni zastupnik prodaje Costa Cruises na teritoriji Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i pruža podršku turističkim agencijama u prodaji i promotivnim aktivnostima. Kroz svoje aktivnosti ulaže u prepoznatljivost imena Costa Cruises na tržištu i njegovo vezivanje za kvalitetna krstarenja.

office@cruise-club.rs
www.cruise-club.rs
www.costacruise.com
011\2644-681

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije