EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zlatibor „rasprodat“ za doček Nove

Nedelju dana je ostalo do Nove godine i na Zlatiboru su rasporodati svi smeštajni kapaciteti. Tamo se, kao i svake godine, očekuje mnogo turista koji će ponoć dočekati napolju uz nezaobilazan vatromet.

zlatibor (1)

Iako će najveći broj građana Srbije Novu godinu dočekati uglavnom kući, ipak ima i onih koji su se početkom novembra odlučili za luksuzni doček na Zlatiboru.

„Trodnevni paket aranžman u dvokrevetnoj sobi je 43 hiljade po osobi i kreće se do 110 hiljada u najluksuznijem apartmanima“, kaže za B92 Ivan Jevremović, direktor zlatiborskog hotela „Mona“

A kao i u „Moni“ i u hotelu „Palisad“ prvo su rasprodati najluksuzniji apartmani. U vreme novogodišnjih praznika gotovo stoprocentno su popunjeni svi kapaciteti na Zlatiboru, a cena smešaja se kreću od 20 evra, pa do cifre za one sa dubljim džepom. Dodatni trošak je i doček u restoranima ili drugim ugostiteljskim objektima.

Najveći broj gostiju Novu godinu će ipak dočekati besplatno, na Kraljevom trgu uz „Neverne bebe“ i trubače. Uprkos krizi opština Čajetina obezbedila je novac za organizovani doček, što zapravo nije trošak kaže direktor turističke organizacije Arsen Đurić.

„Toliko broj gostiju koji dolazi ostavlja ovde novac, svakako da mora da im se priušti neka vrsta zabave. I mi to radimo, kako za novogodišnje praznike, tako i tokom čitave godine organizujemo niz koncerata i kulturnih manifestacija“, tvrdi Đurić.

Trubači već uvežbavaju za nastup u najluđoj noći i podgrevanje atmosfere u najposećenije turističkom centru Zlatiboru. Ljubivoje Diković, član orkestra „Taro Lait“ iz Požege, kaže da i muzičari osećaju krizu.

„Vežbamo mnogo, a malo zarađujemo. Honorari su sve manji i manji. I prethodnih godina kriza u zemlji. Ugostitelji, njima normalno da je teže, jer oni maltene do pet dana pred doček Nove godine ne znaju da li imaju restoran pun ili mesta“, navodi on.

Međutim, uprkos svemu, trubači će pokušati da oduvaju negativnu energiju i kolima i čočecima pokušaju da podignu raspoloženje, pa makar i kratkotrajno.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije