EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

„Urbani turizam“ sve popularniji u Francuskoj

LION – Francuska je jedna od najposećenijih zemalja u svetu, ali je, bar do sada, leto bilo suprotno od onoga što se od ovog godišnjeg doba očekuje – malo sunca i jesenje temperature.

Peščani zamak na obali Sene

To, naprotiv, nije zaustavilo ljubitelje „urbanog turizma“, koji smatraju da ovaj grad, na istoku zemlje, može da ponudi mnogo više od kupanja u moru i uživanja na plaži.

„Tokom jula imali smo devet posto više turista nego u istom periodu prošle godine. Najviše je bilo Holanđana, Belgijanaca, Nemaca, Španaca, Italijana, ali i iz Severne Amerike“, rekao je Luk Veret iz francuske turističke organizacije.

On je dodao da je glavni razlog dolaska takozvani „urbani turizam“, odnosno posete značajnim istorijskim mestima koja su uvršćena na Uneskovu listu

Svetske baštine ili jednostavno otkrivanje grada i bliže upoznavanje s njim. Na listi turista su, uglavnom, restorani sa tradicionalnom kuhinjom, muzeji, šetnja starim delom grada i šetnje uz reku Ronu.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije