EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Upoznajte misterije podzemnog Beograda

Ture će voditi pisci knjige Beograd ispod Beograda, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa licenciranim vodičima agencije EuroJet, uz podršku svih subjekata koji učestvuju u realizaciji programa i omogućuju turistima ulaz u odabrane lokalitete.

Turistička agencija EuroJet pod svojim brendom Go2 Serbia u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i podrškom Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije, organizuje turu Podzemnim Beogradom počevši od petka 30.12.2011.

Tura će trajati 2 sata i uključivaće obilazak nekoliko podzemnih lokaliteta koji su u ovom trenutku dostupni za razgledanje sa organizovanim grupama, a predstavljaju blago Beograda i savršen način da se predstavi i doživi bogata istorija Beograda kao potencijalne Evropske prestonice kulture 2020.

Posetioci će imati priliku da posete: Rimsku dvoranu Biblioteke grada Beograda, Informbiro bunker kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi, Veliki barutni magacin u donjem gradu Beogradske tvrđave i Vinski lagum u Karađorđevoj ulici.

Posetu lokalitetima će naravno oslikati priča vodiča o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama, i drugim legendama, kao i odgovori na neke enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Za domaće turiste i posetioce iz regiona će biti organizovane garantovane ture na srpskom jeziku u petak 30.12. u 17:00, subotu 31.12. u 11:00 i nedelju 01.01. u 14:00. 

Od Božića će tura biti realizovana u garantovanim terminima 3 puta nedeljno.

Cena ture će biti simboličnih 600 dinara, a prihod od prve 3 ture će ići u humanitarne svrhe za Ulicu otvorenog srca.

Tura podzemnim Beogradom

Otkrijte tajne Beograda na savršen način kroz turu Podzemnim Beogradom. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima.

Na ovoj turi ćemo vam predstaviti legende Beograda, kretaćemo se kroz podzemlje čak i kad smo na površini.

Posetićemo Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga.

U bunkeru iz vremena Informbiroa, ćemo se upoznati sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovoj političkoj igri između velikih sila.

U velikom barutnom magacinu ćemo imati priliku da dodirnemo zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe – baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke.

U vinskom lagumu ćemo ući kroz vreme u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Sava male, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

U cenu ture od 600 dinara je uračunato: ulaz u 4 lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča. Mesto polaska ture – Vuka Karadžića 9.

Poseban doprinos razvoju turizma je to što će ture na engleskom za strane turiste i strance koji žive u Beogradu i Srbiji biti sa garantovanim polascima svakoga dana.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije