EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Tesla 1932. znao da su neutrini brži od svetlosti

Nikola Tesla: Uvek ispred vremena

Otkriće naučnika iz CERN-a, u koje ni sami još ne mogu da poveruju, da se neutrini kreću brže od brzine svetlosti, moglo bi iz temelja da uzdrma modernu fiziku. Međutim, Nikola Tesla je još davne 1932. godine, bez sve opreme koju CERN poseduje, tvrdio to isto. Ali ga niko nije čuo.

Rezultati koje su zabeležili naučnici u CERN-u mogu biti dokaz da je putovanje kroz vreme moguće. A sve bi se to otkrilo još mnogo ranije da su samo slušali Nikolu Teslu , koji pre osam decenija govorio o neutrinima koji putuju brže od svetlosti.

„Malene čestice, svaka tako malog naboja da ih možemo zvati neutrinima. Kreću se velikim brzinama, prelazeći brzinu svetlosti“, pisao je Tesla još 1932. godine.

Da li je Teslina tvrdnja morala da čeka skoro ceo jedan vek kako bi eksperimentalno bila potvrđena?  To ćemo saznati tek za neko vreme, kada i naučnici van CERN-a obave slična istraživanja i prođu kroz rezultate CERN-ovog eksperimenta.

Podsetimo, naučnici su ustanovili kako je snop neutrina poslat iz CERN-a prema Gran Sasu u Italiji putovao delić sekunde brže od svetlosti, koja je prema fizici najbrža u svemiru.

Izvor: vesti-online.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije