EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Srbija nema nijedan hotel sa spa i velnes kategorizacijom

Jedan od problema banjskog turizma u Srbiji je što Srbija još uvek nema nijedan hotel sa spa velnes kategorizacijom, istakla je samostalni savetnik u Ministarstvu privrede Nata Ćirić, na Petoj regionalnoj konferenciji o zdravstvenom, velnes i spa turizmu.

DSC_0099-wide1Ona je podsetila da prema mišljenju Evropskog udruženja banja, turizam centralne i istočne Evrope, treba da se bazira na termalnim vodama i talasoterapiji.

Kako u praksi posluju uspešni velnes hoteli pokazale su predstavnice Hunguest hotela iz Mađarske, Kristina Radli i Aniko Veg, a njihovo mišljenje je da je holistički pristup trend koji garantuje uspeh.

Učesnici konferencije imali su priliku i da se upoznaju sa aktuelnim programima podrške klasterima i sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kroz izlaganje šefa direkcije za razvoj privrednih društava i preduzetnika u Srbiji u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj (NARR) Milene Vasić, koja je najavila da će NARR sledeće godine unaprediti program podrške klasterima.

„Klasteri treba da budu jedinstveni, drugačiji, da imaju specifičnu tržišnu nišu, kojom će zadovoljiti klijente“, navela je viši savetnik za klastere u Ministarstvu privrede Zorica Marić.

Predsednica Klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije Nataša Ranitović je istakla da su onlajn i mobilni marketing ključni za povećenje vidljivosti i prepoznatljivosti te vrste turizma u zemlji i regionu, jer olakšavaju pristup klijentima i privlače nove korisnike.

Ona je predstavila i android aplikaciju „Vodič zdravstvenog i velnes turizma“.

Šef odseka za razvoj turističkih proizvoda u Turističkoj organizaciji Srbije Ljiljana Čerović predstavila je film namenjen promociji srpskih banja.

„Turizam sa devet odsto učestvuje u svetskom bruto društvenom proizvodu, a sa šest odsto u svetskom izvozu“, navela je ona govoreći o značaju turizma za ukupan razvoj privrede.

Konferencija je održana u organizaciji Klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije, uz podršku NARR-a.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije