EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Resavska pećina radi za Novu godinu

Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, radiće bez skraćenja i u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, izjavio je danas v. d direktora Javnog preduzeća Resavska pećina Dragan Obradović.

Resavska-peDolazak su najavile grupe turista iz Engleske i Holandije, dodao je on.

Obradović je napomenuo da će i cena biti ista kao i radnim danima, 350 dinara za odrasle i 300 dinara za učenike, a radnio vereme pećine je od 9 do 20 sati.

Resavsku pećinu je ove godine, od zvaničnog otvaranja 1. aprila, posetilo oko 38.000 turista sa plaćenom ulaznicom.

Prvi put ove godine Resavska pećina je za turiste otvorena cele godine i tako će biti i narednih, a Obradović najavljuje i nove sadržaje u rekreativnom smislu i kulinarskoj ponudi.

Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, a lane je obeležila četiri decenije od otvaranja za turiste i pet decenija od otkrivanja.

Resavska pećina je za turiste otvorena 1972. godine i najposećenija je pećina u Srbiji.

Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.

Turistički radnici Despotovca, u okviru posete Resavskoj pećini nude i turističku turu – srednjovekovni manastiri: Manasija, Ravanica, Muzej ugljarstva Senjski rudnik, turistički kompleks Lisine sa vodopadom Veliki buk, najvišim u Srbiji.

Izvor:B92 (Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije