EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Piloti neće kamere u kokpitima

Ministarstvo saobraćaja Ruske Federacije (RF) pripremilo je predlog novog zakona o pooštravanju kontrole avio saobraćaja, uključujući instaliranje nadzornih kamera u pilotskim kabinama vazduhoplova, kao i redovne kontrole pilota na alkohol i narkotike, što dosad nije bila praksa.

adpowers / Flickr.com

Za bolju kontrolu ponašanja pilota i posade predviđeno je ugrađivanje kamera u pilotsku kabinu. Iako nema tehničkih prepreka za sprovođenje ove mere, problematično je što bi to bila jedinstvena praksa u svetu, koja bi naišla na negodovanje letačkog osoblja.

Nacrt ovog zakona već je upućen ruskoj vladi gde je počela njegova razrada, ali u Ministarstvu za saobraćaj nisu zvanično potvrdili ovu informaciju.

Nezvanično, u jednom od vladinih odeljenja kažu da ne bi bilo ništa neobično ukoliko bude donet novi zakon kojim se predviđa snimanje posade tokom leta. Prema očekivanjima, piloti su protiv takve ideje i smatraju da je to grubo mešanje u njihov život.

„Sve zajednice pilota u svetu su protiv toga da u letačkim kabinama budu ugrađeni uređaji za snimanje zvuka i slike. Piloti provode svoje živote u kokpitu. Da li možete da zamislite da vam kamere vise u spavaćim sobama“, smatra predsednik sindikata letača RF Miroslav Bojčuk.

Početkom ovog veka slična inicijativa pokrenuta je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je Letačka asocijacija bila ujedinjena protiv takvog predloga uz obrazloženje da bi kamere negativno uticale na radne sposobnosti pilota.

Rezultat njihovog otpora je da kamere nikada nisu ugrađene u kokpite. Ipak, realno je da će kamere biti fabrički ugrađivane u nove avione, ali je malo verovatno da će se naknadno uvoditi u postojeće letelice.

Ministarstvo saobraćaja, takođe, predlaže da piloti po završenom letu budu redovno podvrgnuti testovima na alkohol i droge.

Ova inicijativa verovatno je posledica istrage koja je pokazala da je pilot aviona Yak 42 koji se nedavno srušio sa celokupnom hokejaškom ekipom Lokomotive kod Jaroslavlja imao fenobarbital u krvi.

Navodno je od posledica unošenja ove supstance koja inhibira centralni nervni sistem on bio onesposobljen za upravljanje avionom zbog čega je u smrt otišlo svih 43 putnika i članova posade.

Još je nejasno da li bi test bio obavezan za sve pilote i posle svakog leta ili bi piloti bili testirani samo povremeno. U međuvremenu pokrenuta je inicijativa da se testiranje proširi na sve vrste saobraćaja, a ne samo vazdušni.

Izvor: B92 (TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije