EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Otvorena prva „veb klinika“ u Srbiji

Savremeno društvo nudi nam „olakšice“ na sve strane. Više ne moramo da idemo u kupovinu jer robu naručujemo preko Interneta ili telefonskim razgovorom. Ne moramo ni da se družimo jer tu je Fejsbuk, pa svoj socijalni život održavamo na mreži. Informatička era je tako u Srbiju donela i prvu veb-kliniku, u kojoj „pacijenti“ otvaraju svoj zdravstveni karton.

Lekarinfo vas "leči" preko Interneta

Prva veb-klinika na ovim prostorima počela je da radi ovog vikenda zahvaljujući ideji Udruženja „Lekar info“, koje vodi i istoimeni sajt o zdravlju. Virtuelna klinika dostupna je svim pacijentima koji koriste Internet. U Udruženju napominju da na svom portalu već imaju ponudu za „onlajn ordinciju“, gde se pacijenti konsultuju sa lekarima uživo ili putem video-linka.

„Svi korisnici našeg portala moći će da otvore zdravstveni karton praktično običnom registracijom. Pacijenti popunjavaju upitnik o osnovnim podacima (visina, težina, bolest, istorijat bolesti)“, objasnio je za „Novosti“, dr Vladan Živković, predsednik Udruženja „Lekar info“.

Kako „onlajn ordinacija“ pacijentima nudi mogućnost da neposredno komuniciraju sa lekarima, oni neće gubiti vreme na traženje zdravstvenih podataka, jer se oni već nalaze na veb-klinici. Interesovanje je veliko i za nepuna tri dana javilo se 100 „pacijenata“.

Nedavno održan Festival zdravlja u organizaciji Udruženja „Lekar info“, kada je klinika i „puštena u rad“, pokazao je veliku želju Nišlija da, pre svega, brzo dođu do dijagnoze.

Otuda je radno vreme veb-klinike (24 časa) više nego idealno, jer lekari koji su ovde angažovani zaduženi su za konsultacije sa zainteresovanim pacijentima, podsećaće ih na kontrole, pratiće njihovo stanje… Iako nisu potpuna zamena za direktni kontakt s lekarom u ordinaciji, prednost je u tome što pacijente od lekara ne dele dugački redovi i čekanja na specijalističke upute.

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije