EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Od Londona do Sidneja za dva sata

Zahvaljujući svemirskim letilicama, putovanje od Londona do Sidneja moglo bi da traje kraće nego putovanje vozom od Londona do Mančestera.

Holanđanin Mihijel Mol, vlasnik tima Formule 1, udružio se sa avioprevoznikom KLM na projektu koji će, kako kažu, izvršiti revoluciju u aviosaobraćaju jer će svemirski avioni povezivati bilo koja dva grada na planeti za manje od dva sata.

Ove letilice će biti u stanju da razviju brzinu od 22.500 kilometara na sat. Nakon probijanja zvučnog zida i penjanja na visinu od oko 60 kilometara, avioni će gasiti motore i nastaviti svoj uspon do visine od 100 kilometara, da bi se potom postepeno spuštali do područja iznad svog odredišta, gde će ponovo upaliti motore, ući nazad u zemljinu atmosferu i sleteti na aerodrom.

Letelica se zove „Spejs ekspedišn Kurasao“ (Space Expedition Curaçao), koja će u poređenju sa „Virdžin galaktikom“ (Virgin Galactic) britanskog milijardera Ričarda Brensona, biti prava „lou kost“ kompanija s obzirom na to da će cene karata – od 60.000 funti, biti upola jeftinije.

Izvor: Mondo (Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije