EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Novogodišnjim koncertom diriguje Barenboim

Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara biće održan po 56. put 1. januara 2014. godine kojim će dirigovati Daniel Barenboim.

© Terry LinkeTežište ovog izdanja biće na stogodišnjici Prvog Svetskog rata i iz tog razloga će se na koncertu čuti taktovi „Valcer mirovnih palmi, op. 207“ Johana Štrausa.

Prema nezvaničnom programu moći će da se čuje i „Kapričo“ Riharda Štrausa, čiji se 150. rodjendan obeležava 2014. godine. Osim ovoga, na programu će biti i dela Johana Štrausa Mlađeg kao i Jozefa Štrausa.

Za plesne tačke solista bečke Državne opere i ove godine je bio zadužen britanski koreograf Ešli Pejdž.

Film u pauzi koncerta je ovaj put režirao Feliks Brajzah koji će baciti pogled iza kulisa na tok priprema svetski uspešnog događaja klasične muzike.

© Rcihard Schuster 2Dirigent i mirovni aktivnista Daniel Barenboim je već 2009. godine dirigovao Novogodišnjim koncertom.

Novogodišnji koncert se prenosi u preko 80 zemalja, a austrijska nacionalna televizija će ga prikazati na programima ORF2 i Ö1 u 11.15 sati. Koncert će moći da se gleda i kao lajvstrim i kao video na zahtev sedam dana kasnije.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije