EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Naselje „Bike City“ u Beču samo za ljubitelje dvotočkaša

„Potreban je „skok“ svesti, da se shvati, da je bicikl prevozno sredstvo, a ne samo sport, zabava ili nešto egzotično“, tako je u glavnom gradu Austrije odbornik partije „Zelenih“ u skupštini grada Christoph Chorherr (Kristof Korher) najavio izgradnju naselja za bicikliste.

U 23. bečkom okrugu „Lizing“ će u narednom periodu nići prvi „Bike City“. Ono što je specifično za ovaj projekat je, da za stanovnike 140 domaćinstava neće postojati odgovarajuće garažno mesto za njihov automobil, kao što je predviđeno pokrajinskim zakonom. Umesto investicija u izgradnju parking mesta, investitor će finansirati korišćenje „Carsharing“-modela po povoljnim uslovima, „E-Bikes“ i godišnju kartu za javni prevoz „Wiener Linien“ za sve stanovnike naselja.

Ovaj projekat, koji će biti primenjen i u drugim bečkim naseljima, treba da pokaže kako se atraktivnim stambenim ponudama građani mogu motivisati da se odreknu automobila, čime se rasterećuje saobraćaj u gradu.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije