EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Mišel Komt u bečkoj Kući umetnosti

Bečka Kuća umetnosti prikazuje izložbu čuvenog švajcarskog fotografa, Mišela Komta, od 17. oktobra do 16. februara 2014. godine.

Tibet_1987_c_Michel_Comte_I-ManagementOvaj majstor spontanosti i promena je za preko 30 godina svoje karijere fotografisao filmske zvezde, top-modele, velikane džeza i umetnosti kao i ljude u kriznim područjima poput Avganistana ili Bosne.

Sophia_Loren_Vogue_Italia_1992_c_Michel_Comte_I-ManagementMišel Komt je za časopise poput “Voga” ili “Vanity Fair” fotografisao Majlsa Dejvisa, Katrin Denev i Tinu Tarner. Takođe je portretisao Sofiju Loren, Žeraldinu Čaplin kao i Džordža Klunija i Luizu Buržoa. Njegove fotografije su dostizale vrhunske cene, tako je primera radi crno-bela akt-fotografija Karle Bruni na aukciji Kristis 2008. godine prodata za 91.000 dolara.

Uma_Thurman_Lancome_2003_c_Michel_Comte_I-ManagementIzložba prikazuje značajne etape njegovog stvaranja podeljenih u više opusnih i tematskih grupa: u prvom delu se mogu videti svetski poznati portreti, modne i reklamne fotografije kao i aktovi koje je stvarao od ‘79. godine. Drugi deo pruža uvid u rad koji se krije iza Komtovih slika na primeru procesa stvaranja reklamne kampanje i nepoznatog materijala iz njegove arhive. Treći deo je Komtov angažman oko humanitarnih institucija.

Izložba je nastala u saradnji sa ciriškim Muzejem stvaralaštva.

Izvor:ComPress Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije