EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Lonely Planet: Januar u Beogradu

Najpopularniji turistički vodič na svetu „Lonely Planet“ objavio je  svoje preporuke za prvi mesec 2014. godine, među kojima se našao i Beograd.

800px-Hram_Svetog_SavePoseta Beogradu u januaru, uprkos niskim temperaturama, iskustvo je koje će zagrejati vaša srca,piše „Lonely Planet“.

Zbog praznika koji se proslavljaju prema julijanskom kalendaru, praznično slavlje u Beogradu traje tokom većeg dela januara, pa se tako srpsaka prestonica našla na listi turističkih preporuka za januar.

„Pravoslavni božić obeležava se 7. januara. Prisustvujte liturgiji u hramu Svetog Save, jednom od najvećih an svetu, koji je još uvek u izgradnji, i učestvujte u velike lomljenju božićne pogače na Terazijama. Srećno sa pronalaženjem novčića“, navodi se u vodiču.

Proslave se protežu i do 13. januara kada je zakazan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a kao preporuka su istaknute kafane u Skadarliji, uz balkansku kuhinju i muziku.

„I na kraju, ukoliko ste dovoljno hrabri, 19. januara zaronite u hladnu vodu kod Ade Ciganlije u okviru nadmetanja za za Bogojavljenski časni krst“, piše „Lonely Planet“, preporučujući kasnije i zagrevanje uz rakiju.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije