EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Korišćenje platnih kartica u inostranstvu

Preporučljivo je da se izvan naše zemlje na bankomatima koriste debitne kartice zbog manje provizije, a za kupovinu i usluge kreditne kartice.

Sezona je godišnjih odmora i putovanja u inostranstvo, pa mnogi imaju dilemu da li je sigurnije nositi gotov novac za plaćanje ili koristiti platne kartice.

Nošenje gotovine prouzrokuje probleme i nameće brojne obaveze, pogotovo ako hotel nema sef u kojem bismo čuvali novac. Tada čuvanje i nošenje novca može da optereti, pogotovo ako se radi o većoj sumi. Takođe, ako je zemlja u kojoj provodimo odmor van zone evra, pre svake kupovine potrebno je vršiti konverziju novca u drugu valutu, odnosno traženje menjačnice i najpovoljnijeg kursa, što može da bude veoma naporno i zamorno.

Sa druge strane, korišćenjem platnih kartica u inostranstvu pojednostavljuje se procedura plaćanja robe i usluga, jer karticama može da se plati na svim prodajnim mestima koja imaju odgovarajući znak iz sistema za plaćanje kao što su Visa, MasterCard, Maestro, Diners ili American Expres. Prethodno je, naravno, potrebno detaljno se raspitati o prednostima i opasnostima koje prate korišćenje kartica u inostranstvu.

Naknade od tri do pet evra

Pre svega, potrebno je proveriti upotrebljivost kreditnih kartica u inostranstvu. Kartice Visa, MasterCard, American Express, Diners pružaju mogućnost podizanja novca i plaćanja u inostranstvu, dok  karticama DinaCard-a ne možete podizati novac, niti plaćati u inostranstvu.

Provizije za podizanje gotovine na bankomatima u inostranstvu se kreću od jedan do tri odsto ili se naplaćuju fiksne naknade od tri do pet evra po transakciji. Pojedine domaće banke posluju u više zemalja, odnosno deo su širih internacionalnih bankarskih grupacija koje imaju ogranke u velikom broju zemalja, te se na bankomatima banaka članica grupacije ne plaća provizija. O ovim mogućnostima treba se raspitati pre puta, kod banke emitenta kartica.

Pažnju treba obratiti i na vrstu kartice koja se koristi za bezgotovinsko plaćanje i za podizanje novca na bankomatima ili šalterima banaka, s obzirom na to da postoje značajne razlike u troškovima upotrebe debitnih i kreditnih kartica, kao i specifičnih kartica u okviru njih. Preporučljivo je da se u inostranstvu na bankomatima koriste debitne kartice zbog manje provizije, a za kupovinu i usluge kreditne kartice. Svaka banka u skladu sa svojom poslovnom politikom određuje minimalne tarife koje se naplaćuju pri podizanju novca, odnosno plaćanju platnim karticama, bez obzira na iznos transakcije. Prema tome, bolje je podići jednom veći iznos nego više puta manje iznose, odnosno bilo bi dobro da se kartica ne koristi za manje iznose, već da se isplanira kupovina i podigne odjednom veća suma novca, koja će biti dovoljna za planirane kupovine

Treba imati u vidu da banke, radi bezbednijeg korišćenja kartica i sprečavanja eventualnih zloupotreba, ograničavaju upotrebu kartice na dnevnom nivou (u toku 24 sata) kako u pogledu iznosa koji se podiže tako i u pogledu broja transakcija.

Za one koji obilaze više zemalja, od kojih su neke u zoni evra, a neke ne, postoje platne kartice koje su vezane za devizni tekući račun i podešene tako da, ako postoji više uplaćenih valuta na računu, prvo se zadužuje originalna, odnosno ona valuta u kojoj se obavlja transakcija, a ostale tek ako originalne nema dovoljno.

Oprez pri korišćenju

Korišćenje platnih kartica u inostranstvu zahteva oprez prilikom upotrebe određene kartice, kao i njeno pažljivo čuvanje. Neophodno je sve vreme boravka u inostranstvu pažljivo čuvati kartice i ne gubiti ih iz vidokruga dok se vrši plaćanje. Bitno je da karticu stalno imate u svom posedu. Obavezna je provera iznosa pre potpisivanja računa, jer jedna nula više može prouzrokovati veliku gubitak i blokirati račun platne kartice. Pored toga, veoma je važno da prilikom plaćanja računa u restoranima zahtevate da se plaćanje vrši pred vama, kao i da pri podizanju novca na bankomatima obratite pažnju na izgled bankomata i da, ukoliko vam se bilo šta učini sumnjivim, ili odstupa od uobičajenog, odmah pozovete banku. U slučaju odbijene transakcije, obavezno je tražiti potvrdu o odbijenoj transakciji (slip) i čuvati je radi kontrole eventualnog neosnovanog zaduživanja računa.

Takođe, ukoliko se prilikom podizanja novca sa bankomata pojavi problem, drugima koji žele da „pomognu” nikako ne bi trabalo otkrivati PIN broj – lični identifikacioni broj, niti davati platnu karticu da proces podizanja novca obavi neko drugi. Neretko se dešava da trgovac ili bankomat ponudi konverziju valuta na licu mesta, što svakako treba odbiti jer su kursevi koji se nude za ovu konverziju veoma nepovoljni, tj. banka će konverziju obaviti pod neuporedivo povoljnijim uslovima od onih koje biste dobili od trgovca.

Prilikom putovanja u inostranstvo neophodno je imati precizne informaciju o tome kako postupiti u slučaju gubitka ili krađe kartice. Obavezno je kod sebe imati broj telefona na koji se može prijaviti nestanak ili krađa kartice. Ovaj broj se nalazi na poleđini kartice i korisno ga je upisati u telefonski imenik. U slučaju gubitka, krađe ili sumnje na zloupotrebu kartice na ovaj telefonski broj odmah treba prijaviti šta se desilo sa karticom i ako je potrebno blokirati karticu.

U svakom slučaju, korišćenje platnih kartica u inostranstvu obezbeđuje nam veliku fleksibilnost i sigurnost u odnosu na nošenje gotovine sa sobom, ali na svako putovanje treba da kod sebe imamo i određeni iznos gotovine. Ovo je značajno pogotovo ako putujemo van evrozone (npr. u zemlje Afrike i Azije gde je broj bankomata i trgovina na kojim se može platiti karticama ograničen). Preduslov za nezaboravno putovanje jeste pažljivo planiranje iznosa gotovine koji se nosi i, naravno, pridržavanje osnovnih pravila koja se preporučuju pri upotrebi kartica.

Provizije na bankomatima „drugih” banaka

U bankama kažu da proviziju za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka određuje banka koja je izdala karticu, a ne banka na čijem bankomatu se podiže novac. To znači, da bi svaki korisnik u svojoj matičnoj banci trebalo da se raspita koliko iznosi ta provizija, odnosno da to zavisi od njegove banke.

Sosijete ženeral banka – za podizanje gotovine sa našim debitnim karticama na bankomatima drugih banaka naplaćuje se provizija od 150 dinara po transakciji.

Rajfajzen banka – Ukoliko klijent koristi debitne kratice za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji, tarifa za podizanje je jedan odsto od podignutog iznosa, odnosno minimalno 120 dinara.

Hipo Alpe-Adrija banka – nadoknada na podizanje gotovine Viza elektron i Master debitnim karticama Hipo Alpe-Adrija banke na bankomatima drugih banaka iznosi dva odsto. Minimalni iznos za podizanje je 100 dinara.

Unikredit banka – iznos provizije zavisi od kartice koja se koristi. Tako na primer, ukoliko se klijent koji je korisnik Dina kard debitne kartice opredeli da na bankomatu druge banke podigne novac provizija će iznositi jedan odsto, odnosno minimum 50 dinara.

Komercijalna banka – naknada za podizanje gotovine u mreži drugih banaka za naše kartice zavisi od tipa kartice i iznosi od jedan do tri odsto. Ovi podaci su javno dostupni na našem sajtu.

Banka Inteza – visina provizije koju korisnici plaćaju prilikom korišćenja bankomata drugih banaka zavisi od vrste platne kartice koju koriste za transakciju i kreće se od dva odsto za debitne (minimalno 90 dinara za Dina i Maestro platne kartice i 150 dinara u slučaju Viza elektron kartice) do tri odsto za druge vrste kreditnih kartica.

Izvor: Politika (kamatica.com S.D.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije