EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako da pametno isplanirate odmor u 2014?

Kako krajem svake godine svodimo račune i pravimo planove za narednu, ne zaboravljamo najdraže momente koje volimo detaljno da planiramo, a na vrhu ove liste se nalazi i… odmor.

plan.odmora1

Većina nas mnogo voli da putuje i istražuje a niko ne voli da potroši mnogo novca. Uz dobro planiranje i nekoliko trikova postoje načini da se lepo provedete i ne plaćate taj provod mesecima kasnije, na rate.

1. Potražite promo kodove, popuste i kupone

Bilo da je u pitanju avionska karta, hotel ili apartman, nekoliko minuta traženja može vas dovesti do ozbiljne uštede novca.

2. Tražite sajtove koji nude jeftinije aranžmane

One poput booking.com ili ratestogo.com. Brzom pretragom može se desiti da nađete hotel, kuću i apartman koji nudi dobru cenu čak i kada je sve zauzeto.

plan.odmora3. Birajte ručak umesto večere

Birajte da ručak jedete napolju a ne večeru. Ručak je često jeftiniji od večere a zasitiće vas bolje i u pravo vreme.

4. Obratite pažnju na „happy hour“

Iskoristite maksimalno „happy hour“, koji je najčešće od 16-18, posebno u turističkim gradovima sa dosta restorana a samim tim i konkurencije. Kratka potraga preko Gugla može vas odvesti u pravom smeru.

5. Alternativne avionske linije

Čarter letove često zanemarujemo a činjenica je da ako vam u poslednjem trenutku treba avionski let, čarteri imaju mnogo bolju ponudu, kako u ceni tako i bolju uslugu tokom samog leta.

6. Putujte van sezone

U proleće i jesen, turizam je lošiji a to znači da tada možete priuštiti sebi određena putovanja koja su u sezoni basnoslovna. U proleće je i vreme lepo pa se možete posvetiti muzejima, šetnji i upoznavanju grada u koji idete.

7. Zvezdice nisu (uvek pravi) odraz kvaliteta smeštaja i usluge

Iako je određeni smeštaj opisan sa tri zvezdice, iskustvo prevejanih putnika kaže da on može biti podjednako dobar kao i onaj sa 4 zvezdice pa čak i 5. Odluku o smeštaju donesite na osnovu čistoće, kvaliteta hrane i ljubaznosti osoblja.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije