EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Izmišljen čip protiv krađe stvari u hotelima

Mali šamponi, mirisni sapuni ili meki peškiri nisu više jedini na listi stvari koje gosti hotela „slučajno“ odnose sa sobom po odlasku.

Foto: redlionhoteldenver / Flickr.com

Nova istraživanja pokazuju da je lista stvari koje gosti odnose sa sobom davno premašila sapune i šampone. Tako se odnose vešalice za odeću, kišobrani, fenovi za kosu, kožne fascikle za papire ili bolje hemijske olovke.

Nakon što je u jednom londonskom hotelu nestao aparat za kafu, stanica za punjenje iPoda, pa i manja plazma TV, vlasnici su povukli crtu – odlučili su da koriste mini-čipove koji mogu da se ušiju u peškire ili ogrtače, a čim budu izneseni iz hotela počeće da pište.

Predstavnik fabrikee koja prodaje čipove, Vilijam Serbin, kaže da čak oko 20 posto stvari od tekstila nestaje iz hotela.

Čip može da izdrži oko 300 pranja pre nego se pokvari. U Americi hoteli već koriste čip za zaštitu tekstila, a u jednom hotelu u Honoluluu uštedeli su oko deset hiljada dolara od kad su u svoje peškire ušili mini-čipove.

Izvor: B92 (T-portal.hr)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije