EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Izložba Vorhola i Baskijata u Beču

U Umetničkom forumu Bank Austria u Beču otvorena je izložba super-zvezda pop-arta, Endija Vorhola i Žan-Mišela Baskijata, koja će trajati do 2. februara 2014. godine.

Merilin-1U središtu izložbe su zajednički radovi ove dve umetničke zvezde iz perioda stvaranja od 1984. do 1985. godine kao i individualni radovi ova dva umetnika. Ovi zajednički radovi čine impresivni i višeslojni spektar dva toliko različita umetnička karaktera – s jedne strane koncentrisani Vorholov stil i neposredna divljina Baskijata.

Vorhol i BaskijatOd Vorholovih pojedinačnih radova će biti prikazane crno-bele slike u koncentrisanom stilu iz 60-tih i 80-tih godina kao i ikone pop-arta 60-tih i 70-tih godina.

Od Baskijata su prikazana glavna dela: slike i crteži nastali između 1981. i 1986. godine koji se oslanjaju na medicinski udžbenik „Grejova anatomija“ kao i anatomske remek-crteže Leonarda da Vinčija.

Izvor:ComPress Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije