EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

iPadovi postaju novi „saputnici“ avio-posade

Avio-kompanija British Airways objavila je da testira uvođenje iPadova kao obavezni deo opreme kod posade kako bi unapredila usluge za svoje putnike.

Foto: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

iPadovi će opskrbiti posadu brojnim informacijama o putnicima, uključujući njihovu lokaciju u avionu, status u Ekskluzivnom klubu, prethodne putničke aranžmane, saputnike, posebne zahteve vezane za obroke i druge pogodnosti.

Uređaji će imati i biblioteku sa dokumentacijom British Airwaysa, sa sve priručnicima za bezbednost i rasporedom osoblja.

Za sada se podaci o putnicima uglavnom dobijaju na „dugom svitku papira gde je izlistano i do 337 putnika”, kako piše u zvaničnom saopštenju kompanije. 

Ne samo što će umanjiti papirologiju, iPadovi će pružiti znanto više informacija o putnicima u avionu. A pošto su letovi Britisha opremljeni 3G mrežama, podaci će moći da se ažuriraju i u toku samog leta. 

Stotinu stjuarta i stjuardesa pozitivno je ocenilo ovu novinu, pa kompanija planira da u narednim mesecima svi glavni članovi posade dobiju iPad. 

Avio-kompanije postaju tehnološki sve potkovanije kad je reč o krajnjim korisnicima – nude besplatan pristup Facebooku u toku leta, povoljne ponude za hotele na Living Social, mogućnost ukucavanja lokacije na Foursquareu i sve su aktivnije na društvenim mrežama – ali ovaj potez British Airwaysa koji se fokusira na tehnološko unapređivanje posade manje je uobičajeni korak u pravom smeru. 

Kad smo već kod tehnoloških inovacija u svetu avio-industrije, na aerodromu u Parizu pojavili su se i prvi službenici u vidu holograma

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije