EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Hrvatski turizam će trpeti zbog ishoda referenduma

Referendum o definiciji braka mogao bi koštati Hrvatsku više od 48 miliona kuna, koliko je potrošeno na njegovu organizaciju, a rezultati referenduma, koji se u svetu tumači kao posledica homofobije u Hrvatskoj, mogli bi negativno da se odraze, pre svega, na buduće prihode od turizma.

800px-Dubrovnik_june_2011.Upravo sektor turizma donosi Hrvatskoj najveće prihode, ocenjuje Blumberg. Zbog 946 hiljada Hrvata koji su na referendumu glasali „za“ i tako promenili Ustav, unevši u njega odredbu prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene, uspešnost naredne turističke sezone dovedena je u pitanje.

„Zbog jadranske obale koja se proteže na 5.835 kilometara, turizam je žila kucavica Hrvatske. Rezultati glasanja bi zbog poziva na bojkot od strane LGBT aktivističkih skupova ozbiljno mogli naškoditi turističkoj industriji, koja godišnje donosi 9,5 milijardi dolara i čini petinu hrvatske ekonomije“, piše Blumberg.

Da će aktivisti širom sveta zasigurno reagovati na ovakvu odluku hrvatskih birača, potvrdio je Pol Barnes iz organizacije Gej Juropen travel asosijejšn (GETA), koji je s reporterkom Blumberga telefonski razgovarao pre nego što su objavljeni prvi rezultati referenduma.

„Ukoliko referendum prođe, svi mediji koji podržavaju gej zajednicu će to preneti, što će dovesti do poziva da se bojkotuje Hrvatska, ne samo od strane homoseksualaca, već i od strane njihovih porodica i prijatelja“, kaže Barnes.

Organizacija GETA, sa sedištem u Parizu, procenjuje da gej turisti svake godine u evropskim turističkim destinacijama ostavljaju oko 50 milijardi evra.

Na popisu lokacija koje GETA preporučuje svojim korisnicima nalazi se i 50 hrvatskih hotela, ali je jasno da će se to vrlo brzo promeniti, piše Blumberg.

Deset evropskih zemalja legalizovalo je istospolne brakove, dok još 14 priznaje neku vrstu registracije istospolnih zajednica. Hrvatska, očigledno, neće biti privlačna odrednica za turiste koji narušavanje prava LGBT osoba shvataju kao ozbiljan civilizacijski problem.

Izvor:Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije